Det erotiske menneske og Armadillo til Toronto

Krig og kærlighed står centralt i de danske film på dette års festival i Toronto: Janus Metz' "Armadillo" og Jørgen Leths "Det erotiske menneske" gør nu Susanne Biers "Hævnen" selskab ved den vigtige nordamerikanske festival.

Det erotiske menneske

Toronto International Film Festival har inviteret Jørgen Leths længe ventede film om "Det erotiske menneske". Filmen får verdenspremiere på den canadiske festival, hvor den deltager i programmet Masters.

Jørgen Leth har arbejdet på projektet gennem de seneste 10-15 år. Antropologen, i Jørgen Leths skikkelse, leder og samler materiale, der fører til studier af erotikkens væsen og betydning. Han vil undersøge, hvad der gør, at erotikken betyder så meget i menneskenes liv. Han vil prøve at skabe et køligt overblik. Det er en vanskelig opgave. Det er også brændfarligt. Det må behandles med varsomhed.

Filmveteranens afsøgning af temaet bringer ham til eksotiske steder som Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belém, Panama City, Jacmel, Dakar og Manila, steder hvor han ved, erotikken findes i diverse former.

Armadillo3 
"Armadillo". Foto: Lars Skree.

"Armadillo"

Janus Metz' "Armadillo" får nordamerikansk premiere på Toronto Film Festival, hvor den vises i den internationale serie med dokumentarfilm, Reel to Real.
I Cannes løb filmen med hovedprisen i Semaine de la Critique, og den har siden rundet 110.000 solgte billetter i de danske biografer.

Den stærkt efterspurgte film er allerede blevet præsenteret på nogle af de mest betydningsfulde festivaler – Cannes, Karlovy Vary – og nu Toronto. Derefter sendes den videre på jordomrejse til endnu en lang række af vigtige internationale filmfestivaler.

Salgsselskabet TrustNordisk forhandler med flere nordamerikanske distributører om filmen, og den internationale – og ikke mindst den vigtige amerikanske – interesse forventes at stige endnu end grad, når filmen vises i Toronto.

Toronto International Film Festival


Hvert år besøger 300.000 gæster festivalen, og det gør den til Nordamerikas største filmfestival. Festivalen, der i år løber fra den 9. til 19. september, er også vigtig for det internationale salg pga. de mange deltagende amerikanske og asiatiske filmkøbere.

Susanne Biers nye film "Hævnen", der får premiere herhjemme den 26. august, er allerede udtaget til Toronto i programmet Special Presentations. Festivalen er stadig i gang med at offentliggøre det store program.

"Det erotiske menneske" er produceret af Marianne Christensen for Zentropa og "Armadillo" af Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann for Fridthjof Film. Begge film har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Toronto International Film Festival