Det europæiske biograflandskab

STATISTIK. Billetsalget er steget med 10 procent i Europa over de seneste fem år. Det er især de østeuropæiske markeder, der oplever fremgang.

Frankrig er stadig det største filmmarked i Europa med 216 mio. solgte billetter i 2011, efterfulgt af Storbritannien, hvor der blev solgt 172 mio. billetter. Rusland har de seneste år overhalet både Tyskland og Italien og er nu Europas tredje største biografnation.

Billetsalg-i-europa

I de registrerede europæiske territorier, som her inkluderer Rusland og Tyrkiet, blev der solgt i alt 1.191 mia. billetter i 2011. Til sammenligning blev der solgt 1.284 mia. billetter i USA og Canada.

Stigning på 10 procent

Siden 2006 er billetsalget i Europa steget med 10 procent. Det er især i Østeuropa, at vækstraterne har været helt i top. I Rumænien sælger man nu 170 procent flere billetter og i Bulgarien 100 procent flere i forhold til for fem år siden. I Rusland er billetsalget steget med 70 procent.

ændring-i-procent

Det danske biografmarked er faldet lidt i forhold til 2010, men ligger stabilt omkring 12-13 mio. billetter om året. Til gengæld har de gælds- og arbejdsløshedsplagede lande Spanien, Grækenland og Ungarn oplevet markante fald i billetsalget.

Flere tal kan findes på www.mediasalles.it/ybk2011/

Kort

Kortet angiver ændring i procent over de seneste fem år.