Det gode hjerte løber af med anmelderne

PREMIERE. Dagur Kári, islændingen, der filmuddannede sig i Danmark, har torsdag den 16. december dansk premiere på sin tredje spillefilm "Det gode hjerte", og de danske anmeldere er glæder sig over en varm film med hjertet på rette sted.

Fem og fire stjerner byder anmeldelserne på for Dagur Káris dansk koproducerede spillefilm "Det gode hjerte", som kan ses i danske biografer fra i dag.

Filmens unge hovedperson bor under højbanerne i New York. Han har mistet retningen i sit liv og har ikke lyst til at forsætte længere. Efter et selvmordsforsøg møder han på hospitalet en barsk og excentrisk barejer, der på ingen måde har et godt hjerte. Og dog, for den gnavne gamle mand ser muligheden i, at den unge mand kan køre hans bar videre, når hans selv ikke holder længere, og hen ad vejen løber hans hjerte af med ham.

"Det gode hjerte" udspiller sig i New York og for det meste på baren "House of Oysters", men optagelserne er for en stor del sket i Island uden, at det slår igennem. I hovedrollerne ses Paul Dano og Brian Cox. I en lille birolle som en altid tavs gæst på baren optræder Nicolas Bro.

Kim Skotte deler i Politiken 5 hjerter ud til det, han kalder Káris mikrokosmos og maskuline helle: "for mig er det en film, der både har hjertet og bodegamusklen på rette sted".

Per Juul Carlsen giver i DR's Filmland 5 pile op til "en lille smuk metafor for forholdet mellem kynismen og næstekærligheden". "Den glider af sted, nærmest som et let stykke klavermusik, uden én eneste scene, der virker forjaget eller mislykket eller forstyrrende. I det hele taget understreger 'Det gode hjerte', at man ikke behøver en indlysende historie at fortælle for at lave en god film. Så simpelt er det heldigvis ikke", afslutter hans anmeldelse.

Dagur Kári er uddannet fra Det Danske Filmskole. Hans bemærkelsesværdige afgangsfilm fra 1999 "Lost Weekend" blev fulgt op af den også dansk koproducerede spillefilm "Nói Albinói" og den danske "Voksne Mennesker", som blev udtaget til festivalen i Cannes i 2005.

"Det gode hjerte" er koproduceret af Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.