Det gode liv på teater

CROSSOVER. Eva Mulvads "Det gode liv" bliver til teaterstykke. Det er første gang nogensinde, at en dansk dokumentarfilm bliver lavet om til et teaterstykke både nationalt og internationalt.

Historien om mor og datter, der er vant til et liv i luksus og nu lever for tyve euro om ugen, er blevet varmt modtaget af det danske publikum og har solgt omtrent 10.000 billetter i biograferne. Nu forsætter Eva Mulvads anmelderroste dokumentarfilm "Det gode liv" den succes, den har oplevet siden dens premiere og tager springet fra lærred til teaterscene.

Det er teaterforlaget Nordiska ApS, der har købt rettighederne til filmens sceneversion både til de nationale og internationale scener. Nordiska, som har stået for at adaptere blandt andet Thomas Vinterbergs "Festen" og flere af Lars von Triers film til teatret, prøver for første gang at hente inspiration i dokumentarfilmens verden.

"Det var meget nemt at tage beslutningen om at lave en adaptation af dette kraftspil mellem to kvinder", skriver Nordiska. "Det er en historie, hvor virkeligheden overgår fiktionen, og vi er sikre på, at det vil blive produceret af teatre fra hele verden".

Imens teaterversionen ikke er færdig, kan det internationale publikum opleve "Det gode liv" på festivaler omkring i verden, blandet andet i Buenos Aires International Independent Film Festival og Tribeca Film Festival.