Detektiv i det ydre rum

FESTIVAL. Film, computerspil og sociale medier forenes i "Cloud Chamber", et nyt dansk transmedia-projekt, der får verdenspremiere den 4. oktober og præsenteres på New York Film Festival fra 27. september.

Spillerne agerer selv detektiver i et nyt dansk science fiction-drama og transmedia-projekt "Cloud Chamber", som får premiere den 4. oktober. Det er dog allerede blevet inviteret til en præsentation for publikum i den første weekend på New York Film Festival (27. september-13. oktober).

"Cloud Chamber" er en ny fortælling, som udfordrer den måde, vi oplever historier på. Det er et online mysterium inspireret af rummet og elektronisk musik. I fortællingen er elektronisk musik den nøgle, der åbner universets hemmeligheder.

Som spiller bevæger man sig ind i en hjemsøgt database og navigerer som "detektiv" imellem fiktive filmklip, skrevne dagbøger, diagrammer, fotografier og dokumentarklip om det ydre rum. Imens afdækker man sammen med andre online-brugere, hvad der egentlig skete, da en ung fysiker forrådte sin far og risikerede at blive sindssyg for at redde menneskeheden fra sig selv.

Spilletiden er fra 10 til 100 timer, afhængigt af om man vil dykke ned i alle dele af mysteriet. De første to dele af "Cloud Chamber" bliver gratis, derefter koster det hele 89 kr.

Christian Fonnesbech er idémand og transmedia-instruktør, og Fabian Wullenweber har instrueret filmscenerne. Darin Mercado er manuskriptforfatter, Lau Korsgaard spildesigner, Mikkel Thomassen kreativ producer, Vibeke Windeløv og Stinna Lassen producere. Investigate North har produceret med støtte fra New Danish Screen. Skuespillerholdet består blandt andet af Jesper Christensen, Gethin Anthony og Sara Hjort.

Læs mere om visningerne på New York Film Festival