DFI anlægger Walk of Fame på Gothersgade

HÆDER. Dansk film er på stjernekurs, og med endnu en Oscar i bagagen er det på tide at se stort på janteloven. Det Danske Filminstitut har nu fået godkendelse til etablering af et storstilet æresfortov i Gothersgade, København. (Dette er en aprilsnar).

Til efteråret omdannes Gothersgade til Danmarks svar på Hollywood Boulevard, når overborgmester Frank Jensen tager det første spadestik, og Filminstituttets direktør Henrik Bo Nielsen nedsænker den første af filmbranchens stjerner i Københavns nye Walk of Fame.

Hvis man vil spise kirsebær med de store, nytter det ikke noget at sætte sit lys under en skæppe

Det er kendsgerningen efter en enig Borgerrepræsentation i formiddags godkendte forslaget, som er kommet fra Filminstituttet i kølvandet på det seneste årtis internationale succes for dansk film.

Og den beslutning glæder overborgmester Frank Jensen, som i dag udtaler:

"København og omegn har alt det, der skal til, for at blive en europæisk filmmetropol, så for mig at se er det en gåde, hvorfor det ikke for længst har manifesteret sig i bybilledet. En Walk of Fame på Gothersgade kan én gang for alle udstille byens indiskutable talent – alt det, vi allerede har opnået – og vise omverdenen, at der er gode investeringsmuligheder i vores by.

Derudover er nye anlægsarbejder i sig selv interessante for kommunen, og jeg ser frem til personligt at tage det første spadestik senere på året."

Også Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut, har svært ved at skjule sin begejstring over den kommunale opbakning:

"Hvis man vil spise kirsebær med de store, nytter det ikke noget at sætte sit lys under en skæppe. Vi skal have helte og rollemodeller helt frem i forreste række og overstrø byen med filmbranchens stjernedrys – og det glæder mig, at Københavns Kommune deler dén opfattelse. Så må vi bare finde ud af, om det er Bier, Trier eller andre, der først skal have en fortovsflise."

DFI har i samarbejde med Producentforeningen, Danske Filminstruktører, Den Danske Filmskole og Copenhagen Film Fund nedsat en arbejdsgruppe, som vil diskutere, hvem der i første omgang skal hædres med en stjerne i Gothersgade. Etableringen af æresfortovet påbegyndes til efteråret.

Se Det Danske Filminstituts indstilling til Københavns Borgerrepræsentation.