DFI og DR Mama satser på de unge

UNGDOM. DR vil med deres nye satsning DR Mama give unge et seriøst alternativ til reality-tv og kendis-quizzer. DFI er med.

Når DR til september blænder op for en times dagligt tv for unge på DR HD, bliver det blandt andet med nyt danskproduceret indhold.

"Der mangler indhold til unge, der går tættere på virkeligheden som den er"

"DR Mama skal være et samlet univers for unge, hvor vi ikke er bange for at tage dem seriøst. Vi vil meget hellere overvurdere de unge end tale til laveste fællesnævner," fortæller redaktør på DR Mama Rune Sparre Geertsen.

DR Mama kommer til at bestå af tre hovedelementer:

  1. Daglig sending på DR TV
  2. En digital radio-kanal
  3. Et net-univers

"DR Mama er en platform for DR's kvalitetsindhold til unge, som er et klart public service-alternativ til de kommercielle kanaler. Målet er at udfordre, aktivere og pirre vores brugere," siger Rune Sparre Geertsen og fortsætter:

"Fokusområdet er unges virkelighed, og der skal blandt andet satses på dokumentar. Vi synes, der mangler indhold til unge, der går tættere på virkeligheden som den er, og ikke som den udspiller sig i et iscenesat miljø."

DFI støtter op

Filmkonsulent på Det Danske Filminstitut Dorte Høeg Brask bakker op om DR's satsning.

"Jeg støtter en del film stilet mod unge, som ikke tidligere har haft et vindue på DR eller på andre kanaler. Derfor er jeg rigtig glad for det nye initiativ," siger Dorte Høeg Brask.

Der er ikke afsat en særlig pulje på Det Danske Filminstitut til projektet, men Dorte Høeg Brask har 13 mio. kr. at støtte dokumentar og kort fiktion til børn og unge med. 

"Jeg tror ikke på, at Paradise Hotel dækker alle unges drømme eller virkelighed. Unge vil også se deres liv afspejlet på film og fjernsyn. Fra ansøgningsbunken på mit bord kan jeg se, at der er masser af vilde og nysgerrige historier om unges liv, der venter på at blive fortalt," fortæller Dorte Høeg Brask, der ser frem til, at ansøgerne også har DR Mama i tankerne, så deres film kan komme bredt ud og nå de unge.

"Endelig tager man unges virkelighed alvorligt på tv. For første gang samarbejder vi nu om at styrke kvaliteten på flere medieplatforme og formater. Både fiktion og dokumentar, men også webisodes og serier. Jeg glæder mig til at støtte alle gode historier uanset format eller genre."