DFI støtter de københavnske filmfestivaler

FESTIVALER. Når CPH PIX 14. april blænder op for en ambitiøs filmfestival i København, er det med støtte fra Det Danske Filminstitut. DFI støtter i 2011 de københavnske filmfestivaler, CPH PIX, CPH:DOX og Buster, med i alt 4,2 mio. kr.

CPH PIX byder i sit program velkommen til nogle uger pakket med de bedste, mærkeligste, sjoveste og voldsomste film, arrangørerne har kunnet finde, og tilbyder ud over filmvisningerne også seminarer, fester, koncerter og andre sociale events. PIX henvender sig ligesom DOX og Buster både til et lokalt publikum og filmprofessionelle, og alle tre festivaler har i 2010 oplevet stigende opbakning fra publikum.

Steffen Andersen-Møller, direktør for Publikum & Formidling på DFI, glæder sig over udviklingen:

Fakta

For nogle år siden blev flere københavnske filmfestivaler slået sammen. Fonden De Københavnske Filmfestivaler fungerer som den overordnede organisatoriske ramme for festivalerne CPH PIX, CPH:DOX og BUSTER.

CPH PIX er en spillefilmfestival med film, man ikke finder i biografernes almindelige program. Festivalen fokuserer på nye talenter, nye tanker og tendenser og kunstnerisk mod.

CPH:DOX har etableret sig som en af Europas væsentligste dokumentarfilmfestivaler. Festivalen vægter aktuelle politiske og æstetiske problemstillinger og præsenterer det mest interessante på den dokumentariske scene.

BUSTER, Københavns Internationale Filmfestival for Børn og Unge, er forum for den danske og internationale filmbranche og præsenterer udfordrende og underholdende film for børn og unge fra hele verden.

Bevilget 2011

De Københavnske Filmfestivaler: 500.000 kr.

CPH PIX: 1.400.000 kr.

BUSTER: 900.000 kr.

CPH:DOX: 1.400.000 kr.

I alt 4.200.000 kr.

"Det er skønt, at danskerne har mod på anderledes filmoplevelser, som festivalerne med hver deres skarpe profil byder på. Vi lever i en globaliseret kultur, og festivalerne fungerer som vinduer mod den store verden. De er med til at styrke diversitet og dynamik i vores egen filmkultur. Festivalerne fungerer desuden som afsæt for nye talenter og giver publikum lejlighed til at møde fremtidens filmskabere – det synes jeg også er en vigtigt funktion."

Jørgen Ramskov, direktør for de københavnske filmfestivaler, ser frem til at komme i gang med årets festivalsæson:

”2010 var et forrygende år med stor publikumsfremgang for alle tre festivaler, og det sætter selvfølgelig os alle op til at gøre det endnu bedre i 2011. Her har vi premiere på et helt nyt og spændende website, der gør det endnu lettere for publikum at finde rundt på festivalerne. Derudover har festivalerne en række nye initiativer for filmbranchen - og selvfølgelig endnu engang en ordentlig bunke gode film til publikum.”

CPH PIX finder sted fra 14. april til 1. maj.