DFI støtter filmfestivaler med 4,2 mio. kroner

FESTIVALSTØTTE. Det Danske Filminstitut støtter i 2012 de københavnske filmfestivaler, CPH PIX, CPH:DOX og Buster, med i alt 4,2 mio.

Med en støtte fra Det Danske Filminstitut på 1,4 mio. kr. er CPH PIX ved at lægge sidste hånd på årets festivalprogram, der har som ambition at overraske, underholde, pirre og provokere publikum.

CPH PIX, CPH:DOX og BUSTER er organiseret i Fonden De Københavnske Filmfestivaler. Filminstituttet støtter i 2012 de tre festivaler med i alt 4,2 mio. kr. ud af et samlet budget på ca. 20 mio. kr.

Fakta

Fonden De Københavnske Filmfestivaler fungerer som organisatorisk ramme for festivalerne CPH PIX, CPH:DOX og BUSTER.

CPH PIX vil give publikum adgang til nogle af de film, der ikke ellers er at finde i de danske biografer. Festivalens program præsenterer film fra hele verden - anderledes, tankevækkende og sjove…

CPH PIX afholdes fra den 12. til 29. april.

CPH:DOX har etableret sig som en af Europas væsentligste dokumentarfilmfestivaler. Festivalen vægter aktuelle politiske og æstetiske problemstillinger og præsenterer det mest interessante på den dokumentariske scene.

CPH:DOX afholdes fra den 1. til den 11. november.

BUSTER - Københavns Internationale Filmfestival for Børn og Unge viser et bredt udvalg af de bedste film fra hele verden. BUSTER tager film til børn og unge alvorligt og finder film, som kan være smalle og udfordrende eller brede og underholdende.

BUSTER afholdes fra den 13 til 23. september

Bevilget 2012

De Københavnske Filmfestivaler: 500.000 kr.

CPH PIX: 1.400.000 kr.

BUSTER: 900.000 kr.

CPH:DOX: 1.400.000 kr.

I alt 4.200.000 kr.

Europæiske filmtalenter mødes i 2012
I anledning af Danmarks formandskab for EU er CPH:DOX og CPH PIX værter for branchetræf og filmworkshops, der skal være med til at styrke græsrødder og industri på tværs af grænserne.

Læs mere på dfi.dk.

Festivalerne har sidste år trukket 125.000 mennesker i biograferne og til de mange events, som også er en del af festivalaktiviteterne. Det er et meget tilfredsstillende resultat ifølge festivalernes nye direktør, Lars Hermann:

"Vi er rigtig glade for, at festivalerne fortsætter den stabile udvikling, vi har haft de senere år. Samtidig er der fortsat potentiale i at udvikle festivalerne endnu mere – og det skal vi selvfølgelig gøre – mens vi glæder os til at dele årets mange filmoplevelser med publikum."

På Filminstituttet er afdelingschef Charlotte Giese imponeret over festivalernes udvikling:

"På ret få år er det lykkedes festivalerne både at få rigtig godt tag i et lokalt publikum og samtidig på hver deres måde få skabt nogle stærke internatonale profiler. BUSTER præsenterer hvert år et utrolig flot program med filmkunst fra hele verden. CPH:DOX er i de internationale dokumentarfestivalers superliga, og CPH PIX har et vigtigt fokus på nye danske og udenlandske talenter. Festivalerne tilbyder - med en god spredning over året - levende billeder, som vi ellers ikke havde mulighed for at opleve."

Årets PIX-program udkommer den 14. marts.

dreyer_den_tyraniske_2