Dicte - ny dramaserie på TV 2

PUBLIC SERVICE PULJE. Iben Hjejle spiller journalisten Dicte i TV 2's nye dramaserie, der er baseret på Elsebeth Egholms kriminalromaner. Public Service Puljen har støttet serien.

"Dicte" bygger på bestseller-forfatteren Elsebeth Egholms populære romaner om journalisten Dicte Svendsens liv i Aarhus. Hver roman indeholder en afsluttet krimihistorie og danner ramme for et afsnit i serien. Serien består af 10 afsnit à 45 minutter.

Iben Hjejle spiller hovedrollen som Dicte, mens det øvrige cast endnu ikke er på plads.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale 2011-2014'. Puljens midler er på 37,5 millioner kroner årligt og skal anvendes til at støtte udvikling og produktion af dansk tv-drama, tv-dokumentar, programmer til børn og unge samt radio.

Ved støttetildelingen lægges der vægt på, at et støttet program i indhold, form og udtryk repræsenterer originalitet i forhold til det traditionelle udbud af programmer, der udsendes på de kommercielle tv- og radiostationer i Danmark, og hermed bidrager til den kreative udvikling inden for dansk public service-produktion. Puljen støtter tv-drama, der er kendetegnet af originalitet, betydning og kvalitet.

Eksempler på tv-drama, der har modtaget støtte fra puljen er "Lærkevej", "Lulu & Leon", "Blekingegade", "Kristian", "Pandaerne" og "Den som dræber".

Støtten bliver behandlet af en styregruppe, der består af Magdalena Jangard, Torben Smidt Hansen og Claus Ladegaard.

Serien har manuskript af Dorte W. Høgh, som tidligere har skrevet spillefilm med Per Fly og episoder til "Hotellet" og "Anna Pihl", og Ida Maria Rydén, der bl.a. har været episodeforfatter på serierne "Pagten", "Guldhornene", "Jul i Valhal", "Hotellet" og "Nikolaj og Julie". Jannik Johansen, som tidligere har været instruktør på tv-serierne "Borgen", "Lulu & Leon", "Sommer", "Forsvar", "Rejseholdet", "De udvalgte" og "Ørnen", er seriens konceptuerende instruktør.

"Dicte" er produceret af Jonas Allen, Peter Bose og Christian Potalivo for Miso Film. Serien har modtaget otte millioner kroner fra Public Service Puljen.