Din Webisode – fire fundet

VÆKSTLAG. De fire filmværksteder har udvalgt fire "vindere" af Din Webisode, deres første fælles værkstedsprojekt.

Af de oprindelige 77 ansøgende hold er fire tilbage, som nu skal producere en web-serie. Holdene får 100.000, adgang til udstyr og tid frem til august 2014 til at producere deres web-serier.

Din Webisode er det fælles initiativ mellem de fire statsstøttede filmværksteder: Open Workshop Viborg, Århus Filmværksted, Odense Filmværksted og København Filmværksted.

De fire projekter

Klaes The Roommate

Da Behrouz får sin gamle ven Klaes som roommate bliver hans liv og lejlighed et komplet kaos. Klaes er doven, egoistisk, vulgær og ekstremt upassende. Udover det er han en filtdukke. Behrouz skal nu takle livet sammen med den værste roommate nogensinde.

Instruktør: Behrouz Bigdeli,
Forfatter: Gustav Krog Lassen
Producer: Joanna Zofia Bard Mikolajczyk

Der er ligger allerede en række klip med Klaes på http://instagram.com/klaestheroommate#

Awesome Louis

Awesomelouis

"Awesome Louis" er et tværmedialt projekt til drenge på 5-7 år. Awesome Louis er en 2d animeret sitcom. Den handler om Louis, en dreng på 8 år, som har sommerferie. Louis' forældre arbejder hele tiden, og holder aldrig hvad de lover. Heldigvis har Louis sin bedste ven, en talende skildpadde, og der er fart over feltet, når de to er in da house. Serien udvikles sammen med en børneredaktion, bestående af en gruppe drenge på 8 år. De er også dommere i den Minecraft konkurrence, som er tilknyttet hvert afsnit. Her skal drengene battle Louis' byggeri i episoden, og uploade deres Minecraft kreation til seriens hjemmeside.

Instruktør: Amalie Næsby
Forfatter: Simon Oded Weil
Producer: Caroline Eybye

Teenland

teenland

"Teenland" er historien om Sally, som bliver indlagt på en institution for teenagepiger, der er så fucked følelsesmæssigt, at de udvikler overnaturlige evner. Sally kan telekinese, en evne der er brugbar, når man prøver at skubbe alle mennesker fra sig og lave en usynlig mur omkring en selv. På institutionen prøver velmenende læger at disciplinere og hjælpe pigerne af med deres evner, men så støder Sally ind i powersociopaten Ting-e-Ling. Hun kan telepatere sig ind i hovedet på andre mennesker, og sammen bliver de to piger en ustoppelig, kaotisk urkraft, som gør op med institutionens normalisering og sygeliggørelse af teenagerne.

Instruktør: Marie Grathøe Sørensen
Forfatter: Mikkel Bak
Producer: Amalie Lyngbo Hjorth

Kids:Lab

KIDS-LAB

Hvad er demokrati? Er gullasch en form for suppe eller et eksotisk pigenavn? Og hvad sker der efter døden? Kids:Lab er et program for alle barnlige sjæle, hvor børn for lov til at lade fantasien løbe af sted med dem og fortælle, hvordan de tror verden er skruet sammen. Serien er konstrueret dokumentar, hvilket vil sige, at børnene er interviewet, og derefter er der lavet animationer til lyden. Forhåbentligt vil programmerne efterlade både børn og voksne med en nysgerrighed og en lyst til at snakke videre hjemme i stuerne.

Instruktør: Kristine Bjerregaard
Forfatter: Nina Maria Branner