Dirch og Superclásico til Toronto

Martin Zandvliets "Dirch" og Ole Christian Madsens "Superclásico" er udtaget til Toronto International Film Festival, der begynder den 8. september.

Martin Zandvliets premiereaktuelle "Dirch" og Ole Christian Madsens varmblodede komedie "Superclásico" er udtaget til Contemporary World Cinema-kategorien på Toronto International Film Festival, TIFF. Begge instruktører har tidligere deltaget på den vigtige canadiske festival.

Dermed gør de Lars von Trier og Nicolas Winding Refn følge, der har henholdsvis "Melancholia" og "Drive" med på TIFF.

Dirch

"Dirch" fortæller historien om Danmarks nok største komiker gennem tiderne, Dirch Passer (Nikolaj Lie Kaas). Filmen skildrer hans op- og nedture og forholdet til makkeren og vennen Kjeld Petersen (Lars Ranthe).

Zandvliet debuterede som spillefilminstruktør i 2009 med "Applaus", der modtog anmelder-roser både herhjemme og i udlandet. "Applaus" deltog på TIFF samme år.

"Dirch" får sin internationale premiere på TIFF. Det danske publikum har allerede mulighed for at opleve filmen den 25. august, hvor den har premiere herhjemme.

"Dirch" er produceret af Mikael Rieks for Koncern Film.

Superclásico

superclasico_450 Anders W. Berthelsen, Paprika Steen og Sebastian Estevanez i "Superclásico". Foto: Shazia Khan.

Anna (Paprika Steen) er gået fra Christian (Anders W. Berthelsen), der afgjort har trukket det korteste strå. Hans søn er som en fremmed og hans vinforretning på randen af konkurs, mens hans kone lever livet som succesrig fodboldagent i Argentina.

Ole Christian Madsen er en gammel kending i Toronto. Han har tidligere deltaget på TIFF med "Flammen & Citronen", "Prag" og "En kærlighedshistorie".

"Superclásico", der herhjemme er set af 185.000 i biografen, får premiere på dvd og Blu-ray den 20. september.

"Superclásico" er produceret af Lars Bredo Rahbek og Signe Leick Jensen for Nimbus Film.

Toronto International Film Festival

Festivalen, der i år løber fra den 8. til 18. september, er vigtig for det internationale salg pga. de mange deltagende amerikanske og asiatiske filmkøbere, der her har mulighed for at se filmene sammen med et rigtigt publikum.

Hvert år besøger 300.000 gæster TIFF, hvilket gør den til Nordamerikas største filmfestival.

Det vil i de kommende uger blive meldt ud, hvilke film der ellers deltager i festivalens resterende programmer.

Toronto International Film Festival