Dirch vækker begejstring i Moskva

MOSKVA. Der var latter på de rigtige steder og højlydte klapsalver fra en fuld sal, da Martin P. Zandvliets "Dirch" rullede over lærredet i Moskva under åbningen af festivalen Danish Wave.

Onsdag aften åbnede festivalen Danish Wave med en særvisning af Martin P. Zandvliets film "Dirch" i den legendariske biograf "35 mm" i den russiske hovedstad. Ifølge Det Danske Filminstituts lanceringschef Pernille Munk Skydsgaard, der deltog i åbningen sammen med DFI's direktør Henrik Bo Nielsen, var der en meget fin stemning i salen. Publikum grinede på de rigtige steder og klappede begejstret efter visningen.

Torsdag var der endnu en visning af "Dirch", hvor skuespiller Lars Ranthe og producer Mikael Chr. Rieks deltog i en engageret Q&A.

"Det var virkelig sjovt at opleve. Filmen gik rent ind hos det russiske publikum, der primært bestod af unge mennesker. Der har været stor tv-dækning af festivalen, og en tv-værtinde fortalte os, at Charles tante var en af hendes yndlingsfilm. Det overaskede os," fortæller Pernille Munk Skydsgaard fra Moskva.

moskva2_450 På billedet ses blandt andet kronprins Frederik, Lars Ranthe og Henrik Bo Nielsen. Foto: Harut Muradian.

moskva3_450 På stolerækken fra venstre ses Henrik Bo Nielsen, Lars Ranthe og producer Mikael Chr. Rieks. Foto: Diana Khvedelidze.

danish-wave-3-210