Direktør tager afstand fra Triers udtalelser

CANNES. Henrik Bo Nielsen, direktør på Det Danske Filminstitut, tager afstand fra Lars von Triers udtalelser på gårdsdagens pressemøde i Cannes i forbindelse med premieren på "Melancholia".

I en udtalelse til Ritzau kalder Henrik Bo Nielsen Lars von Triers udtalelser på pressemødet i Cannes i går for tåbelige, men understreger at udtalelserne og polemikken ikke får betydning for DFI’s støtte til fremtidige film.

"Personligt finder jeg Lars von Triers udtalelser frastødende og tåbelige," siger Henrik Bo Nielsen. "Jeg er meget tilfreds med, at han har fremsat en undskyldning. Og så må han i øvrigt selv rode sig ud af den knibe, han har bragt sig i," siger Filminstituttets direktør til Ritzau.

Henrik Bo Nielsen understreger samtidig, at Lars von Triers udtalelser ikke vil komme ham til skade, når Filminstituttet skal tage stilling til, om DFI også fremover vil støtte hans projekter.

"Filmbranchen er befolket med professionelle, der godt kan skelne mellem det, en instruktør siger, og kvaliteten i hans projekter," tilføjer direktøren.

På en pressekonference, der ifølge Ritzau udviklede sig til et bizart show, lykkedes det Lars von Trier at vikle sig ind i kommentarer om nazismen, Adolf Hitler, pornofilm, jøderne og instruktør, Susanne Bier.

"Det er ærgerligt, at stor filmkunst skal drukne i sådan en gang hurlumhej, som er selve filmen uvedkommende. Men det er ikke noget nyt, at store kunstnere fremsætter ubegavede og frastødende udtalelser," siger Henrik Bo Nielsen til Ritzau.