Direktørvalg på plads på Det Danske Filminstitut

Bestyrelsen for Det Danske Filminstitut ansætter administrerende direktør Henrik Bo Nielsen for en ny periode.

Bestyrelsen igangsatte i august måned d.å. en vurderings- og beslutningsproces vedrørende besættelse af stillingen som administrerende direktør i DFI og har ud fra en jobanalyse matchet ansøgernes profiler til jobbets vigtigste krav om kompetencer og personlighed. Som led i processen har den samlede bestyrelse gennemført to interviewrunder ligesom erhvervspsykologisk test er indgået.

Bestyrelsens formand Joachim Malling udtaler:

Fakta

For yderligere informationer:

Joachim Malling: 2094 2314

Henrik Bo Nielsen: 4034 9996

"Lige siden vi i august indledte arbejdet med at rekruttere den direktør, der fra næste sommer skal stå i spidsen for DFI, har vi i bestyrelsen haft fokus på at finde den person, hvor summen af kvalifikationer og erfaringer bedst matcher de udfordringer, vi i bestyrelsen ser for dansk film og for DFI selv.

Vi har haft meget kvalificerede kandidater med forskellige tilgange i spil, hvilket har givet os gode valgmuligheder. Vi har dog fundet, at Henrik Bo Nielsen samlet set fortsat vil kunne levere den bedste ledelse af DFI, hvorfor en enig bestyrelse har bedt ham påtage sig ansvaret og opgaven, og bestyrelsen ser frem til at fortsætte det gode samarbejde."

Henrik Bo Nielsen udtaler:

"Jeg er først og fremmest beæret over, at bestyrelsen betror mig ledelsen af en af landets vigtigste kulturinstitutioner i en ny periode. Det har været en lang proces, men det har været nyttigt, at både bestyrelsen og jeg har haft gode muligheder for at sikre, at vi vurderer DFI's potentiale og udfordringer på samme måde. Vi er midt i en tid med vigende offentlige driftsbevillinger og betydelige markedsmæssige udfordringer for filmbranchen, men ambitionerne er høje. Det gælder både indfrielsen af den knap et år gamle filmaftale, men i høj grad også de muligheder DFI har som national kulturinstitution. De opgaver glæder jeg mig til at løse sammen med husets kompetente stab og mine kolleger i direktionen."

I bestyrelsen: Joachim Malling (formand), Susanne Larsen (næstformand), Kirsten Drotner, Annette Kjær, Søren Friis Møller, Bjarne Andersen og Jesper Boas Smith.

I direktionen: Henrik Bo Nielsen (adm. dir.), Claus Ladegaard (vicedirektør Filmstøtte) og Jakob Buhl Vestergaard (vicedirektør Filmhuset).