Disco Orme på langfart

Når foråret melder sit komme, og de første knopper viser sig på træer og busker, maver regnormene sig også frem. Thomas Borch Nielsens animationsfilm"Disco Ormene" får premiere i Østeuropa, Korea og Mexico i foråret og over sommeren.

дискотека червей, gusanos discoteca og Robaki disco - kært barn har mange navne. I løbet af maj og resten af sommeren får ikke bare melodien en anden lyd, når filmen "Disco Ormene" får premiere i Polen, Rusland, Mexico og Sydkorea, hvor ormene giver den hele armen (red. halen), på flere sprog. 

Filmen handler om ormen Bjarne, der har en trist og ensformig fremtid som mellemleder i kompostindustrien i sigte. Samtidig er det svært at få opmærksomhed fra det modsatte køn, når man er nederst i fødekæden, og det bare er meget sejere at være en bille med seks ben. Da han falder over en gammel disco-plade, begynder der at ske ting og sager, og han danner sit eget band "Solskins Bjarne og Hans Disco Orme". Pludselig er der lys for enden af tunnelen.

Disco ormen Bjarne og hans band har siden den danske premiere i efteråret 2008 fået meget international opmærksom og vundet priser på bl.a. Nueva Mirada-festivalen i Argentina og Cairo International Children's Film Festival i Ægypten. Nina Crone har produceret filmen for Crone Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen har fået en del opmærksomhed i Rusland den seneste tid, og man kan få et munteret indblik i dubbing-processen på den russiske tv-station Russia. Det har desværre ikke været muligt at finde videoklippet med undertekster.

Tags: