Disney Greatest i Cinemateket

CINEMATEKET. Lad Pluto, Mickey, Pinocchio, Askepot, og de små mus ønske dig og din familie en "…øh-øh-g-g-glædelig jul!". I december kan Disneys udødelige klassikere nydes på det store lærred – og så lægger selveste Julemanden også vejen forbi.

"Snehvide og de syv dværge", "Pinocchio", "Dumbo", "Askepot", "Peter Pan", "Lady og Vagabonden" og "Junglebogen". Barndommens helte og heltinder vækkes til live, når Cinemateket i december præsenterer syv af Disneys ældste klassikere – alle med dansk tale.

Forfilm – som da farfar var ung

Også Disneys andre stjerner: Pluto, Mickey, Fedtmule, Anders And og De tre små grise kigger forbi. Som en ekstra bonus har Cinemateket nemlig været i arkivet og gravet kortfilm fra samme periode frem. Filmene, der også kendes som "Silly Symphony"-serien, var små animationsfilm – elegant og omhyggeligt timet til musik. De korte animationsfilm vises som forfilm og er ikke alle med dansk tale.

Mere Disney

I anledning af Cinematekets serie har Nationalfilmografien lagt hundredvis af Disneys flotte plakater, stills og souvenir-programmer på nettet. De originale souvenirprogrammer går helt tilbage fra den danske biografpremiere på Snehvide den 29. september 1938, og indeholder flere billeder, udførlige handlingsbeskrivelser og sangtekster.

Gå på opdagelse i Factsheet - her er nogle eksempler fra samlingen:

Snehvide og de syv dværge (1937)
Pinocchio (1940)
Fantasia (1940)
Dumbo (1941)
Bambi (1942)
Askepot (1950)
Alice i Eventyrland (1951)
Peter Pan (1953)
Lady og Vagabonden (1955)
Tornerose (1957)
Hund og hund imellem (1960)
Junglebogen (1967)
Aristocats (1970)
Robin Hood (1973)
Løvernes Konge (1994)

Læs mere om serien "Disney Greatest" og bestil billetter.

Julestue i Filmhuset

Lørdag den 17. december arrangerer Cinemateket desuden en særlig juledag for børn og deres voksne. I julestuen kan man klippe/klistre sine egne kravlenisser, som man efterfølgende kan lave juleanimationsfilm med – eller man kan vælge selv at spille en rolle i en julefilm i FILMX-studiet.

SULT serverer æbleskiver, og så kommer Julemanden forbi og hilser på børnene.

Man kan melde sig til kl. 14, kl. 15 eller kl. 16, og forløbet varer 90 min. Alder: Fra 6 år og i følgeskab med voksne. Alle skal have billet, og der må højst laves 5 billetter per booking. Afhentning senest den 15. december. Billetpris: 65 kr.

Billetter bestilles hos Cinematekets billetsalg på tlf. 3374 3412.

Et lille klip fra "Pinocchio"