Dobbelt Oscar-nominering

OSCAR 2017. Spillefilmen "Under sandet"' og kortfilmen "Silent Nights" er i dag blevet nomineret til årets Oscar-fest.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har i dag nomineret Martin Zandvliet og Nordisk Films "Under sandet" til en Oscar i kategorien Foreign Language Film og Aske Bang og M&M Productions' kortfilm "Silent Nights" til en Oscar i kategorien kortfilm (Live Action Short Film).

"Så lykkedes det igen. For femte gang inden for syv år er vi nomineret med en spillefilm. Det er der ingen andre lande, der kan hamle op med. Samtidig er Aske Bang og M&M Productions nomineret for kortfilmen "Silent Nights". Det er imponerende," siger vicedirektør for Filmstøtte på det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard.

"Martin Zandvliet og hans hold lader det danske Vesterhavslandskab folde sig ud på smukkeste vis på det store lærred. Aldrig har det tillokkende sand taget sig så godt ud og samtidig optrådt så forræderisk. Og samtidig får vi fortalt er en stærk menneskelig historie om liv og død, om had og forsoning."

"Tillykke til holdene bag 'Under sandet' og 'Silent Nights'. Tak, fordi I viser, hvad den danske filmbranche formår. I har stærke konkurrenter, men vi tror på jer."

Det videre forløb

I den afsluttende fase sendes filmene ud til Akademiets aktive medlemmer, der kan afgive deres stemme, når de har set alle fem nominerede film. Det 88. Academy Awards Show finder sted søndag den 26. februar.

Danske Oscar-vindere, Foreign Language Film

2011 Hævnen, Susanne Bier, Zentropa
1989 Pelle Erobreren, Bille August, Per Holst Filmproduktion
1988 Babettes gæstebud, Gabriel Axel, Panorama Film & Nordisk Film
 

Danske Oscar-nomineringer, Foreign Language Film

2017  Under sandet, Martin Zandvliet, Nordisk Film
2016  Krigen, Tobias Lindholm, Nordisk Film
2014  Jagten, Thomas Vinterberg, Zentropa
2013  En kongelig affære, Nikolaj Arcel, Zentropa
2007  Efter brylluppet, Susanne Bier, Zentropa
1990  Dansen med Regitze, Kaspar Rostrup, Nordisk Film
1961  Harry og kammertjeneren, Bent Christensen, Bent Christensen Filmproduktion
1959  Paw, Astrid Henning-Jensen, Laterna Film
1956  Qivitoq, Erik Balling, Nordisk Films Kompagni
 

Kortfilm

I kategorien kortfilm (Live Action Short Film) har M&M Productions nu været Oscar-nomineret otte gange. Fire gange er det blevet til en Oscar, senest i 2014 med Anders Walters "Helium".

Den fulde Oscar-oversigt

Roland Møller spiller hovedrollen i "Under sandet", der er fotograferet af Camilla Hjelm Knudsen og klippet af Molly Malene Stensgaard og Per Sandholt. Mikael Rieks har produceret for Nordisk Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut. I Nordamerika distribueres filmen af Sony Pictures Classics.

I "Silent Nights" arbejder Inger frivilligt på et herberg, hvor hun forelsker sig i den illegale immigrant Kwame. De lever begge et hårdt liv, men finder trøst hos hinanden, indtil den dag hans mobiltelefon røber alt om hans liv i Ghana. På rollelisten er Malene Beltoft, debuterende Prince Yaw Appiah samt Vibeke Hastrup og Ali Kazim. Filmen er produceret af M&M Productions ved Kim Magnusson og Tivi Magnusson.