Dokumania hædret i Hollywood

DOKUMENTAR. The International Documentary Association tildelte i weekenden en fornem pris til DR2's dokumentar-sendeflade ved IDA Awards i Paramounts studier i Los Angeles.

I over otte år har seerne tirsdag efter tirsdag i den bedste sendetid kunnet se nogle af verdens bedste dokumentarfilm i spillefilmslængde i Dokumania på DR2.

Det har tusindvis af seere opdaget, og det samme har The International Documentary Association (IDA), der natten mellem fredag og lørdag dansk tid uddelte The IDA Documentary Awards i Paramount-filmstudierne i Hollywood i USA.

Foran veletablerede formater på britiske BBC, amerikanske PBS og American Public Television sikrede DR2 Dokumania sig prisen for Best Curated Series Award – eller med andre ord prisen for at sammensætte den bedste dokumentarflade.

Dokumania viser en blanding af indkøbte og danske dokumentarfilm. Blandt de mange titler, som DR2 har vist gennem årene, er danske film som eksempelvis "Burma VJ", "De vilde hjerter", "Dagbog fra midten", "Putins kys", "Democrats" og "Ambassadøren" – alle støttet af Det Danske Filminstitut.

"Det er jo helt fantastisk, og jeg er utroligt stolt og glad over at kunne slutte mine mange år i DR – og som ophavskvinde til Dokumania – med at få en sådan anerkendelse. Tænk, at der har siddet en jury i Los Angeles, som over årene åbenbart har bemærket de mange film, DR og Dokumania har støttet, ligesom de også har fulgt vores aktiviteter på nettet," siger Mette Hoffmann Meyer i en pressemeddelelse.

Prisen i USA kommer præcis i samme uge, som Mette Hoffmann Meyer har holdt afskedsreception i DR som dokumentarredaktør. Anders Bruus overtaget jobbet som dokumentarredaktør i DR Medier. 

Tags: Dokumania