Dokumentar på TV 2 om mobning

TV-PREMIERE. Hvert sjette danske skolebarn føler sig mobbet og frygter dagligt at skulle se sine plageånder i øjnene. TV 2 viser tirsdag den 4. og 11. marts dokumentarfilmen "Mobbet" i to afsnit.

Allerede inden de er kommet i skole, tænker de kun på at komme væk igen. Inden klokken ringer ud til frikvarter, planlægger de flugtruter. Og når de andre spiller fodbold, gemmer de sig på toilettet. Tusindvis af børn føler sig mobbet og uden for fællesskabet.

I to afsnit af dokumentarfilmen "Mobbet" får de stille børn endelig en stemme og fortæller om ensomhed, sårbarhed og manglen på lyst til at leve. Igennem et år har filminstruktørerne Dorthe Thirstrup og Kristian Almblad fulgt fire børn, Nicoline, Matilde, Nicolai og Adam, der er mobbeofre.

Hjemme hos den 12-årige Nicoline har familien over for skolen i flere år forsøgt at påpege, at deres datter har trivselsproblemer. I syv år har hun været tilknyttet et børnehovedpinecenter, som har kortlagt en tydelig sammenhæng mellem hendes migræneanfald og skolegang.

12-årige Matilde er overbevist hende om, at skolekammeraterne taler sandt, når de påstår, at ingen elsker hende, og at det vil være bedst for alle parter, hvis hun slet ikke eksisterede. Siden 2. klasse har hendes tanker kredset om selvmord som eneste løsning på problemerne, og det har været smerteligt for hendes forældre at følge datterens ene nederlag efter det andet.

18-årige Nicolai er blevet mobbet igennem hele sin skolegang og til tider så voldsomt, at det har udmøntet sig i fysiske overfald. Billeder af plageånder og voldssituationer, hvor han bliver sparket og skubbet omkuld, dukker stadig op for hans øjne, når han skal falde i søvn om aftenen. Til sidst var han tæt på at tage sit eget liv.

"Mobbet" er produceret af Mette Heide for Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 og Trygfonden.

"Mobbet" på TV 2
Tirsdag den 4. marts kl. 20.50
Tirsdag den 11. marts kl. 20.50