Dokumentarfilm for børn på BUSTER

BUSTER. Mød instruktørerne, når BUSTER Filmfestival viser dokumentarfilm om børneliv i Afghanistan og Japan.

Der er dansk premiere på "Chikara – Sumobryderens søn", når samlingen "Kortfilm dokumentar 10 år+" bliver vist i Grand Teatret 19. september og i Empire Bio 22. september. Filmen handler om den 10-årige japanske dreng Chikara, der dyrker sumobrydning. Han deltager i mange turneringer og er et stort talent. Det kræver hård træning og engang imellem længes han efter bare at være barn og lege med sine venner. De høje forventninger gør Chikara usikker på, om han er god nok. Det betyder alt for ham at gøre sin far glad og stolt.

"Chikara – Sumobryderens søn" bliver vist to gange under festivalen. Anden gang er i Empire Bio den 22 september kl. 10, hvor instruktør Simon Lereng Wilmont kommer og fortæller om filmen.

Billetter

"Kortfilm – dokumentar 10 år+"

19. september kl. 10.00 i Grand Teatret.

22 september kl. 10.00 i Empire Bio.

Billetter 15 kr.

Læs interviewet "En historie fra dohyoen" med Simon Lereng Wilmont.

Der er også to film om børneliv i Afghanistan i samlingen dokumentar 10 år+". Jens Pedersens børneportrætter "Laylas melodi" og "Walis ven" fra serien "Tro Håb Afghanistan" havde tv-premiere tidligere i år, men kan nu opleves på det store lærred. Vi møder Layla, der bor på børnehjem i storbyen. Her har hun som pige langt større muligheder for at udfolde sig end i den lille, traditionelle landsby i bjergene, hvor hendes familie bor. Wali bor også i storbyen, hvor han er nødt til at arbejde for at tjene penge til familien, mens han drømmer om at blive tegner.

Filmenes instruktør Jens Pedersen kommer og svarer på spørgsmål ved filmenes visning i Grand den 19. september kl. 10.

Læs interviewet "Afganistans mælkebøttebørn" med Jens Pedersen

I "Kortfilm – dokumentar 10 år+" viser Buster også "Løvernes lys" af Iben Saxe og "Et børnehjem" af Ditte Kaehne Gade, som også vil deltage i Q&A i forbindelse med visningerne.

Billetter

"Kortfilm – dokumentar 10 år+"

  • 19. september kl. 10.00 i Grand Teatret.
  • 22 september kl. 10.00 i Empire Bio.

Billetter 15 kr.

På Filmcentralen

 På Filmcentralen / For Alle kan børn og unge i hele landet se BUSTER-film online. Her ligger en samling af kortfilm, som har været vist på BUSTER Filmfestival i 2006-2013. Der er både fiktionsfilm og dokumentarfilm i samlingen.

Se Filmcentralens tema "BUSTER-film for børn og unge"