Dokumentarfilm om Olafur Eliasson på DR 2 25. maj

Olafur Eliassons designstudie i Berlin er en af Europas mest kreative arbejdspladser, hvor den dansk-islandske kunstners værker bliver skabt i samarbejde med forskere, ingeniører, arkitekter og teknikere. Den 25. maj kl. 21.00 sender DR 2 dokumentarfilmen "Olafur Eliasson: Space is Process".

"Olafur Eliasson: Space is Process" tegner et enestående portræt af kunstneren og følger en række af hans projekter fra de første skitser til deres endelige destinationer.

Filmholdet har fulgt Olafur Eliasson i fire år, til bl.a. New York, Island og Berlin under tilblivelsen af nogle af hans største projekter, bl.a. det kæmpemæssige Waterfall Project i New York, på fotoshoots i Island, hvor Eliasson tager billeder af gletsjerhuller til projektet The Glacier Mill Series, og under arbejdet med Your Watercolour Horizon til 21st Century Museum of Contemporary Art i Kanazawa.

Man møder i filmen den ellers mediesky kunstner på nært hold og får adgang til hans tanker og overvejelser om kunsten og om, hvad vi som beskuere skal have ud af den.

Guider selv

Olafur Eliasson guider selv seeren gennem filmen, der giver et unikt indblik i de tankeprocesser, mange overvejelser og kæmpemæssige arbejde, der ligger til grund for publikums oplevelse.

Olafur Eliasson bruger lys, vejr, farver, rumlighed og, ikke mindst, beskueren selv i skabelsen af sine værker, der ligesom filmen ikke kan undgå at rykke en smule ved vores opfattelse af rummet omkring os.

"Olafur Eliasson: Space is Process" er instrueret af Jacob Jørgensen og produceret af JJ Film. Filmen er støttet af blandt andet Ny Carlsbergfondet, DR 2, Realdania og DFI ved konsulent Dola Bonfils.    

Tid: Tirsdag den 25. maj kl. 21.00
Kanal: DR 2: "Olafur Eliasson: Space is Process".