Dokumentarfilm på Hot Docs og Visions du Reel

"I soldatens fodspor" af Mette Zeruneith og "InshAllah" af Malene Choi Jensen er udvalgt til konkurrence på Hot Docs i Toronto, der er den største dokumentarfilm festival i Nordamerika. Festivalen foregår fra den 28. april til 7. maj, og der bliver vist over 100 film fra 23 lande. De to danske film bliver vist i programmet 'international showcase'.

"I soldatens fodspor" handler om en politisk flygtning fra Uganda, der tager tilbage til landet for at befri sin 11 år gamle søn fra hæren. Filmen er produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films og havde sin internationale premiere på dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam. Lise Lense-Møller er med i Toronto under festivalen.

"InshAllah" er instrueret af Malene Choi Jensen, og det er hendes afgangsfilm fra Filmskolens TV-uddannelse sidste år. Filmen handler om en ung muslimsk kvinde, som kæmper for at blive accepteret i det danske samfund og få et job, men det er ikke så let, når man bærer slør. Malene Choi Jensen er selv til stede i Toronto, hvor hun præsenterer sin film for det canadiske publikum.

"The Swenkas" af Jeppe Rønde, der har været vist på talrige festivaler rundt om i verden, har fået æren af at blive vist som afslutningsfilm på den anerkendte dokumentarfilmfestival Visions du Reel i Nyon i Schweiz, der finder sted fra den 24. til 30. april. Jeppe Rønde sidder i juryen for programmet "Regards neuf" på festivalen. "I soldatens fodspor" distribueres til skoler og biblioteker af Det Danske Filminstitut og kan købes af private på www.kortogdok.dk

"The Swenkas" kommer i distribution til sommer.
Hot DocsVisions du ReelFor yderligere oplysninger:
Det Danske FilminstitutAnne Marie Kürstein, 3374 3609, kurstein@dfi.dkLouise Hagemann, 3374 3559, louiseh@dfi.dk