Dokumentarfilm vinder i Tribeca

PRISER. Den danske dokumentarfilm "Bobbi Jene" instrueret af Elvira Lind modtog tre ud af fire priser i dokumentarfilmkonkurrencen på Tribeca Filmfestivalen, der udpegede vinderne torsdag aften i New York.

Da den toneangivende Tribeca Filmfestival torsdag 27. april annoncerede årets vindere, var det Elivira Linds "Bobbi Jene", der løb med hovedpriserne i dokumentarfilmkonkurrencen. Filmen om den amerikanske danser Bobbi Jene vandt for bedste lange dokumentarfilm samt for bedste fotografering (Elvira Lind) og bedste klipning (Adam Nielsen) inden for dokumentargenren.

"Som klassisk cinema verité, hvor kameraet indtager rollen som både iagttager og provokatør, forbinder filmen to kunstnere, filmskaber og hovedperson, og skubber modigt den intime dokumentariske fortælling ud i nye områder," fortæller juryen i sin begrundelse.

Filmen følger den amerikanske danser Bobbi Jene, der har været den store stjerne i det legendariske israelske dansekompagni Batsheva i de sidste ti år. Nu beslutter hun sig for at rejse tilbage til sit hjemland, USA. Men at skulle kappe de stærke bånd, som hun har knyttet til både stedet og til menneskene i kompagniet, viser sig mere smertefuldt end forventet.

"Bobbi Jene" er produceret af Julie Leerskov og Sara Stockmann for Sonntag Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR. Filmen fortsætter sin festivalturne, og den vises netop nu og frem til 7. maj på en anden vigtig nordamerikansk dokumentarfilmfestival, Hot Docs i Toronto.

Filmen har dansk biografpremiere i september og vil senere blive vist på DRK.

Elvira Lind er dokumentarfilmuddannet fra medie- og kunstskolen CityVarsity i Cape Town i Sydafrika i 2005. Hun debuterede som instruktør med "Songs for Alexis" (2014), der blev udtaget til blandt andet CPH:DOX og IDFA Filmfestivalen i Amsterdam. I 2015 modtog hun en talentpris på CPH:DOX for sin evne til at "gå tæt på" og "håndtere følsomme emner på en nænsom og respektfuld måde".

Læs mere om priserne på tribecafilm.com.

Se trailer