DOXBIO 2011

NYT PROGRAM. DOXBIO forkæler igen i 2011 de dokumentarfilminteresserede over hele Danmark. Efter succesen i 2010 liner klubben op med seks nye film.

Den 2. februar åbner DOXBIO sæsonen og viser "Det gode liv" af Eva Mulvad i hele Danmark. Filmen havde allerede snigpremiere på DOXBIO i efteråret og var en af de to danske film i hovedkonkurrence på filmfestivalen i Amsterdam, men nu får hele det danske publikum mulighed for at se filmen. Ved visningerne vil der være live-transmitteret webcast, så publikum får mulighed for at stille spørgsmål til instruktøren og et panel med Mette Vibe Utzon som vært. 

Program 2011

2. februar "Det gode liv" af Eva Mulvad
6. april "Love Addict" af Pernille Rose Grønkjær
1. juni "Cool It" af Ondi Timoner
3. august "Waste Land" af Lucy Walker

Fakta

DOXBIO er Danmarks første landsdækkende biografklub for dokumentarfilm. Klubben viser 6 af årets mest markante, debatterende, rørende dokumentarfilm med premiere hver den første onsdag i lige måneder i nu 40 biografer i hele Danmark. Herudover vælges 1-3 "bonus-titler", som ikke har fastsatte datoer, og som vises i et udvalg af netværkets biografer.

DOXBIO startede i 2010, hvor "Into Eternity", "Fra Haifa til Nørrebro", "Food Inc.", "Armadillo", "Blod i mobilen", "Det erotiske menneske" og "Tommy" blev vist.

DOXBIO ledes af klubbens to initiativtagere Marlene S. Rasmussen og Josephine Michau sammen med en flok praktikanter og andre frivillige.

DOXBIO er del af fonden Copenhagen Film Festivals, CFF.

DOXBIO

De resterende to film, som vises 5. oktober og 7. december, bliver overraskelser.

2010 sprængte alle forventninger

Mere end 21.000 gæster indløste billet til biografklubben i 2010, og i alt 40 biografer har indtil nu tilmeldt sig netværket, en fordobling af det tal, som klubben forventede, da den blev skudt i gang med "Into Eternity" i januar 2010.

"Det betyder jo blot, at der faktisk er et publikum til dokumentarfilm i provinsen. Man skal jo have for øje, at der er tale om absolut nichefilm, som rigtig mange ikke har troet havde et potentiale uden for de store byer," fortæller de to initiativtagere og drivkræfter bag DOXBIO, Marlene S. Rasmussen og Josephine Michau.

"Det er stadig i de største byer, vi har vores hovedpublikum, men flere og flere kommer til i de små byer."

Live webcast

Klubben introducerede i 2010 et interaktionskoncept med publikum i hele landet ved at have live-transmitterede paneldebatter, instruktørinterviews eller sågar en musikquiz efter filmene, hvor publikum kunne deltage med spørgsmål og input.

"Vi vil i det hele taget gerne give folk en ekstra oplevelse, når de går i biografen. Vi kan jo ikke konkurrere med 3D-oplevelser og den slags, men vi kan forhåbentlig give folk en særlig oplevelse af at være med i noget større – samt via fx paneldebatter give vort publikum noget mere med sig hjem fra biografen, ekstra stof til eftertanke etc."

DOXBIO 

Tags: DOXBIO