DOXBIO 2013

NYT PROGRAM. Biografklubben DOXBIOs program for 2013 er nu på gaden, og det byder på både familiehemmeligheder, skyhøje drømme og naturens vidundere.

DOXBIO skød året i gang med Daniel Denciks "Ekspeditionen til verdens ende", og der er fem dokumentarfilm mere på vej til de danske biografgængere i 2013.

Program 2013
3. april: "Stories we tell" af Sarah Polley 
5. juni: "Blodets bånd" af Christian S. Jepsen og Pernille Jørgensen 
28. august: "Samsara" af Ron Fricke 
2. oktober: "Sepideh" af Berit Madsen
13. november: Overraskelsen – En overraskelse fra årets filmfestivaler. Titlen annonceres i september. 

"Vi vil gerne vise publikum både danske og udenlandske dokumentarfilm, selvom vores hovedvægt er på de danske. Vi følger vores mavefornemmelse og vælger de film, som vi selv finder interessante, og som kan ramme flere målgrupper," udtaler Marlene S. Rasmussen, som er medstifter af DOXBIO. "De skal være fede at vise i biografen; både i København og i de mindre biografer i provinsen. Det er film, som kan noget foran et publikum."

DOXBIO blev stiftet i 2010 af Marlene S. Rasmussen og Josephine Michau og går nu ind i sin fjerde sæson. Lige fra start blev projektet positivt modtaget af publikum, og i 2012 solgte biografklubben 65.000 billetter til dokumentarfilm, hvoraf "Searching for Sugar Man", "Free the Mind" og "Testamentet" var de største trækplastre. 

DOXBIO er støttet af Det Danske Filminstitut. Politiken er officiel mediepartner. DOXBIO er en del af fonden Copenhagen Film Festivals, som også tæller festivalerne CPH PIX, CPH:DOX og Buster. 

Læs mere om DOXBIO.

om doxbio

DOXBIO gik i luften i 2010 som Danmarks biografklub for dokumentarfilm. Målet var at bringe de bedste dokumentarfilm fra ind- og udland til biografer og publikum i hele landet. Siden er omtrent 165.000 publikummer strømmet til DOXBIOs film, der tæller titler som "Into Eternity", "FOOD Inc.", "Det erotiske menneske", "The Good Life", "Ambassadøren", "Testamentet", "Into the Abyss", "Free the Mind", den oscarvindende "Searching for Sugar Man" og sidst "The Act of Killing", som bl.a. vandt Publikum-prisen i Berlin.

Netværket af biografer, som danner ramme om DOXBIO klubben, ligger på nuværende tidspunkt på 50 stk., og består af et fast årligt program på 6 udvalgte dokumentarfilm.

Der kræves intet medlemskab til klubben, blot en almindelig biografbillet.

doxbio_web_2
Tags: DOXBIO