DOXBIO-premiere på Den unge Zlatan

DOKUMENTAR. Onsdag den 1. juni kan du i biografer over hele landet opleve et filmportræt af fodboldstjernen Zlatan Ibrahimović.

I 2002 lavede instruktørerne Fredrik og Martin Gertten optagelser til en film om fodboldklubben Malmö FF. Her mødte de en ung og åben spiller: Zlatan Ibrahimović. Gennem sjældne optagelser følger "Den unge Zlatan" spillerens vej fra ghettoen til at blive superstjerne på den internationale fodboldhimmel.

"Vi blev forelsket i hans direkte facon. Han har en ærlighed og åbenhed - som gennem årene også har givet ham fjender", fortæller Fredrik Gertten.

Om DOXBIO

DOXBIO vælger hvert år seks film, der går helt tæt på virkeligheden, og bringer dem ud til biografer i alle hjørner af landet. 


ImportstøtteDet Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film.

Markedsføring og distribution af importerede arthouse-film

"Ingen havde rigtig skrevet noget om Zlatan, da vi begyndte at filme ham. Jeg kan huske, vi allerede dengang tænkte, at lige nu er vi vidner til en stjernes fødsel. Det er bare at sige tak og være glade for, at vi befandt os på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt", fortæller Magnus Gertten.

"Den unge Zlatan" er historien om et ungt talent, der lever under konstant pres; fra holdspillere, der synes, han kun spiller for sig selv, og managers som sender ham på bænken, til hans far, der fortæller sin 18-årige søn, at "Du er ingenting. Du er intet, hvis ikke du lykkes internationalt".

Find billetter til din lokale biograf

Trailer