DOXBIOs forårsprogram

DOKUMENTAR. DOXBIO byder i foråret på fortællinger om populisme, seksualitet og arkitektur, når der er premierer på de danske dokumentarer "Al magt til folket?", "Venus – Let's Talk About Sex" og "Big Time".

Når DOXBIO den 1. februar tager hul på forårets program, er det med vidt forskellige temaer som global populisme, kvindens seksualitet anno 2017 og tilblivelsen af et nyt World Trade Center. Bag de tre film står henholdsvis Lise Birk Pedersen, Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen og Kaspar Astrup Schröder.

"Al magt til folket?"– premiere 1. februar

Filmen følger de første dramatiske år af det demokratiske eksperiment i Italien, hvor politikerne er blevet sendt hjem og 163 "almindelige mennesker" i stedet er blevet stemt i parlamentet.

Doxbio

Formålet med DOXBIO er at bringe dokumentarfilmen ud i biografer hele landet over.

Filmene vises i et netværk af 40-50 biografer, der er fast tilknyttet DOXBIO.

Nogle biografer viser kun filmen én gang som en event, mens andre biografer fortsætter filmen i deres program.

DOXBIO er støttet af Det Danske Filminstitut.

Læs mere på DOXBIO

Den 1. februar bliver filmen vist fra Christiansborg med efterfølgende live-transmitteret debat, der trækker trådene hjem til Danmark for at forstå konsekvenserne af den nye politiske virkelighed.

Filmen er instrueret af Lise Birk Pedersen ("Putins Kys") og produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films.

"Venus – Let's Talk About Sex" – premiere 8. marts

En film om kvindens seksualitet anno 2017 i en tid, hvor de fleste får deres første seksuelle erfaringer fra porno, men samtidig er for blufærdige til at vise sig frem i hverdagen. Fortællingen omhandler kvinder i alderen 17-35 år og deres forhold til sex, lysten, ulysten, fantasierne, følelserne, opdagelserne og alt det, vi aldrig taler om.

Filmen er instrueret af Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen og produceret af Kirstine Barfod, Jesper Jack, Anna J. Ljungmark og Julie Leerskov for House of Real.

"Big Time" – premiere 3. maj

Filmen følger den danske arkitekt Bjarke Ingels i en periode på 5 år, mens han arbejder på at skabe en skyskraber, der skal erstatte det sammenstyrtede World Trade Center. Undervejs får vi et intimt indblik i hele processen, hvor både privatlivet og helbredet også er med til at skabe udfordringer.

Filmen er instrueret af Kaspar Astrup Schröder og produceret af Sara Stockmann for Sonntag Pictures.

Den 7. juni afsluttes programmet med en filmoverraskelse. Titlen på denne vil blive offentliggjort i løbet af foråret.

Alle tre film er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere på DOXBIO