DR satser på kvalitetsdokumentar

Billede til artiklen DR satser på kvalitetsdokumentar
Fra tirsdag den 11. november får DR2's seere mulighed for at stifte bekendskab med dokumentarfilm af allerhøjeste kvalitet gennem serien "Dokumania". Her blændes der op for både danske og internationale film, som på både underholdende og undersøgende vis stiller skarpt på et hjørne af virkeligheden.

Kl. 20.30 i aften kan man se to spritnye danske dokumentarfilm: "69 - Ungeren indefra" og "Så kort og mærkeligt livet er".

"69 - Ungeren indefra" giver et portræt af Ungdomshuset og dets brugere, inden murene faldt - fortalt af de unge selv. I filmen kommer vi tæt på de unge og deres kamp i en by, de føler ikke giver plads til forskellighed. Filmen er instrueret af Nikolaj Viborg og produceret af Søren Steen Jespersen for Bastard Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Efter "69 - Ungeren indefra" vises Anders Østergaards nye og poetiske portræt af Dan Turéll "Så kort og mærkeligt livet er". Filmen giver hans egen dybt personlige beretning om livet, døden og kærligheden. Filmen er produceret af Helle Winther Remfeldt for Everest Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere
"69" - Portræt af et hus
CPH:DOX verdenspremiere på portræt af Dan Turèll
Dokumania

[Foto: Sophie Dreijer - fra "69 - Ungeren indefra"]