DR viser Tine på Tværs

Onsdag aften sender DR1 Lisbeth Jessens dokumentar om Tine Bryld og hendes tid som rådgiver på radioprogrammet Tværs.

Det er ikke altid let at være ung, men gennem de sidste 36 år har den bekymrede ungdom haft en fast skulder at græde ud ved. I radioprogrammet Tværs har linjerne været åbne for tre årtiers ungdomsgenerationer, hvor socialrådgiver Tine Bryld har lyttet, vejledt og rusket op i unge med problemer fra ulykkelig kærlighed til spiseforstyrrelser, mobning og ensomhed.

I efteråret 2008 blev det absolut sidste Tværs-program sendt. Dermed sluttede en æra med gode råd, hjælp og spark bagi, som den ikoniske radiovært har givet siden det første program i 1972 i søndagsfladen P4iP1.

Det sidste Tværs-program

Dokumentarfilmen "Tine på Tværs" følger produktionen af det allersidste Tværs-program. Vi hører nogle af de samtaler, Tine Bryld har haft og møder nogle af de mennesker, som Tine Bryld har hjulpet. Vi bliver også lukket ind i Tine Brylds eget liv og hører om hendes overvejelser omkring sit arbejde for at give de unge tro på livet og sig selv.

DR's journalist Lisbeth Jessen står bag portrættet, som giver et unikt indblik i Tine Brylds magiske evne til at trænge igennem telefonrøret og få de unge til at åbne sig.

"Tine på Tværs" havde premiere på CPH:DOX sidste weekend. Filmen bliver vist på DR1 onsdag den 18. november kl. 20.

Fakta

"Tine på Tværs" er instrueret af Lisbeth Jessen og produceret af Jesper Jack for Cosmo Film Doc. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.