DR2 Premiere: Filmhuset følger filmmennesket fra vugge til berømmelse

Skuespiller Ellen Hillingsø var vært i gårsdagens DR2 Premiere. Her præsenterede hun Filmhuset i Gothersgade som stedet, der "følger filmmennesket fra vugge til grav - og videre ind i evigheden".

Filmhuset i Gothersgade lader publikum mærke filmkunstens mange facetter. Børn og unge kan få lov at jonglere med lyd, billede, green-screen og bagprojektion i FILM-X og dermed prøve kræfter med filmproduktion (og få resultatet med hjem til fremvisning).

Bider de levende billeder sig fast, kan FILM-X-gæsterne senere vende tilbage og få hjælp til de første større skridt på vejen mod filmkarrieren. 

Gidseldrama i FILM-X

"Strandvejsturen" - af Østerfarigmagsgades Skole, 6. kl. (Dobbeltklik på filmen for at forstørre)

Filmværkstedet hjælper spirende talenter med at omdanne visioner til færdige film og udvikle talentet. Og det kan være starten på en udvikling, som ender på lærredet i Cinemateket, Filmhusets biografer, som hver måned udvælger en række filmhistoriske mesterværker, stilskabende formeksperimenter og på andre måder mindeværdige biografoplevelser.

Som Ellen Hillingsø påpegede i Premiere, er det ikke så tit, man har mulighed for at se rariteter som Roger Cormans "The Man With the X-Ray Eyes" på det store lærred. Filmen vises i øvrigt i Cinemateket torsdag den 18. marts efterfulgt at kolde øl og rejsegrammofon.

- Se DR2 Premiere med Ellen Hillingsø (indslaget om Filmhuset begynder efter ca. 8½ minut).

Tags: Filmhuset