DR2-premiere på filmprogram

DR2 Premiere
DR2 blænder mandag den 15. september op for programmet "DR2 Premiere", kanalens første filmprogram i fire år. I rollen som vært finder man Mikkel Munch-Fals - et hidtil ukendt ansigt på den danske sendeflade.

"DR2 Premiere", der fremover vises hver mandag kl. 20 på DR2, vil give et overblik over ugens biograffilm med anmeldelser og reportager.

Mikkel Munch-Fals har ikke før været foran kameraet, men det betyder ikke, at han er uden kendskab til filmbranchen. Han er både manuskriptforfatter og instruktør med to kortfilm bag sig, "Partus" og "Ynglinge", som begge har skabt international opmærksomhed.

"Ynglinge", som er produceret af Nimbus Film med støtte fra Filmværkstedet, Det Danske Filminstitut, modtog en Robert for bedste kortfilm i 2006.

Mikkel Munch-Fals er filmkunstner såvel som anmelder, og ifølge værten selv vil det kunne ses på programmet: "Jeg vil helt uden tvivl blande regulær anmeldelse med satire og elementer fra min egen baggrund som filmmand og illustrator og selvfølgelig være helt ærlig omkring det. Jeg er først og fremmest kunstner, så allerede dér er jeg langt tættere på værket end den typiske anmelder."

DR2 Premiere