Dræbersnegle vs. bedstemor

CANNES. De to instruktører Morten Helgeland og Casper Wermuth har sammen med syv medstuderende fra The Animation Workshop i Viborg skabt en humoristisk kortfilm om dræbersnegle i krig med en ældre dame. Inspirationen til "Slug Invasion" har Morten Helgeland hentet i sin bedstemors baghave. Filmen vises den 24. maj i Cannes, hvor den er udtaget til Cinéfondation-sektionen, festivalens program for filmskolefilm.

"Rise and shine, maggots!" Det er lyden af en hær af dræbersnegle parate til at drage i krig. Kamppladsen er en gammel dames have og missionen at få fingrene i en velsmagende blomst, der vil holde sneglene mætte i månedsvis. Men som i enhver anden krigsfilm lurer faren bag fjendens linjer, i dette tilfælde en gammel dame bevæbnet med saks og spand.

Did someone just die without my permission?

Overstående er en beskrivelse af "Slug Invasion", en seks minutter lang animationsfilm lavet af elever fra The Animation Workshop i Viborg, som er udtaget til Cinéfondation-sektionen i Cannes. Historien er – tilnærmelsesvis – baseret på virkelige hændelser, fortæller filmens ene instruktør Morten Helgeland.

"Min bedstemor står hver sommer i sin have og forsøger at bekæmpe dræbersnegle med en havesaks og en spand med salt. Jeg synes, det var så morsomt at se hende stå der hver eneste dag, hvert eneste år og tænkte, det kunne være sjovt at lave en film set fra sneglenes synspunkt," siger Morten Helgeland.

"Slug Invasion" har alt, hvad en klassisk krigsfilm skal have. Den kommanderende og nærmest maniske hærfører, som uden at tøve vil sætte livet på spil for sit land og sin mission. Den dødsensangste "newbie", som i sidste ende udvikler sig til en rigtig soldat og den godhjertede soldat og faderfigur, som hjælper ham på vej. Tilsæt hertil punchlines a la "Did someone just die without my permission?" Det er ikke svært at se, at Morten Helgeland og resten af teamet har fundet inspiration i film som "Saving Private Ryan", "Apocalypse Now" og "Band of Brothers".

The Animation Workshop åbner døre

Morten Helgeland er nordmand, men søgte ind på The Animation Workshop i Viborg, da han fik afslag fra animationsskolen i Norge. I første omgang tog han et af de kortere kurser, skolen tilbyder.

"Her fik jeg øjnene op for, hvor fantastisk et miljø der er. Bare det at gå rundt og snakke med de forskellige kreative mennesker på skolen, både animatorer og computer-graphic artists. Og så får du lov til at opleve en masse anerkendte undervisere fra hele verden, " siger Morten Helgeland.

Morten Helgeland søgte derfor ind på bacheloren i karakteranimation og kom ind. På The Animation Workshop foregår undervisningen hovedsageligt på engelsk, og netop det aspekt mener Morten Helgeland, er en kæmpe fordel, når han nu som færdiguddannet skal ud og erobre verden.

"Det åbner helt klart nogle døre, når man allerede på studiet har samarbejdet med folk fra hele verden. Det åbner nogle muligheder for at samarbejde med ikke bare danske, men også internationale selskaber," siger Morten Helgeland.

I første omgang bliver Morten Helgeland dog i Danmark og arbejder som animator hos IO Interactive på den femte udgave af det populære computerspil Hitman.

Det er første gang, The Animation Workshop har en film udtaget til Cannes. "Slug Invasion" bliver vist på festivalen torsdag den 24. maj.

Læs mere om "Slug Invation" på filmens blog