Dramaserien Gidseltagningen til Berlin

BERLIN 2017. Kanal 5's dramaserie "Gidseltagningen", som får premiere herhjemme i foråret, er blevet inviteret til Berlin Filmfestivalens program for tv-serier, Berlinale Special Series.

Dramaserien "Gidseltagningen", der er skabt af forfatter og instruktør Kasper Barfoed efter idé af folkene bag "Borgen" og "Forbrydelsen", Adam Price og Søren Sveistrup, får verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin. Det sker i programmet Berlinale Special Series, der afholdes for tredje år. Visningen foregår onsdag den 15. februar.

"Gidseltagningen" tager udgangspunkt i et af vor tids største skrækscenarier, en terroraktion i hjertet af København. 15 mennesker får vendt op og ned på deres liv en tidlig morgen i oktober, da et metrotog bliver kapret af ukendte gerningsmænd, som truer med at likvidere dem én efter én, hvis de ikke får deres krav opfyldt.

Seriens otte afsnit byder på et møde med både etablerede og fremadstormende skuespillere som Johannes Lassen, Paprika Steen, Sara Hjort Ditlevsen, Dar Salim, Henning Jensen, Alexandre Willaume og Cecilie Stenspil.

"Gidseltagningen" er produceret af Morten Kjems Hytten Juhl for SAM Productions og Kanal 5, Discovery Networks Danmark med støtte fra Public Service Puljen og EU's kulturstøtteprogram Creative Europe Media. Dramaserien har allerede vakt interesse internationalt og er solgt til flere lande af salgsagenten STUDIOCANAL, der også er medejer af SAM Productions og har bidraget til at indhente en stor international andel af seriens finansiering.

SAM Productions er en forfatterbaseret tv-serie-producent. Virksomheden blev oprettet i 2014 og er ligeligt ejet af Meta Louise Foldager Sørensen, Adam Price, Søren Sveistrup og STUDIOCANAL.

Festivalen afholder også et koproduktionsmarked for serier i udvikling, og her er dramaserien "Kriger", som Christoffer Boe instruerer, inviteret. Thriller-serien, som Boe har skrevet sammen med Simon Pasternak, følger en soldat hjemvendt fra Afghanistan. Jonas Allen og Peter Bose producerer for Miso Film til TV 2, og Public Service Puljen har støttet.

Mere om "Kriger"

Dansk deltagelse i Berlin 2017

(pr. 25. januar)

  • Daniel Borgmans "At elske Pia" får verdenspremiere i sideprogrammet Forum
  • Holger-Madsens nyrestaurerede "Himmelskibet" fra 1918 vises i Retrospective-programmet
  • SAM Productions dramaserie "Gidseltagningen" får verdenspremiere i programmet Berlinale Special Series
  • Yance Fords amerikansk-danske dokumentarfilm "Strong Island" koproduceret af danske Final Cut for Real får europæisk premiere i Panorama Documente
  • Amanda Kernells svensk-dansk koproducerede spillefilm "Sameblod", Inuk Silis Høeghs grønlandsk-dansk koproducerede dokumentarfilm "Sumé" og Aka Hansens grønlandsk-danske kortfilm "Half&Half" er i indignious-programmet NATIVe
  • Esben Smed er Shooting Star
  • Jesper Christensen har  hovedrollen i den norske spillefilm "Kongens valg" som deltager i sideprogrammet Panorama Special