Drive er i højeste gear

INTERNATIONALT. Med en Guldpalme i rygsækken kan Nicolas Winding Refn nu høste franske roser for "Drive", som netop har haft premiere i Frankrig.

Fem måneder efter at Nicolas Winding Refn modtog prisen som bedste instruktør i Cannes, er "Drive" tilbage i Frankrig, hvor den havde premiere den 6. oktober.

Efter weekenden kunne det konstateres at der på blot fire dage, er solgt hele 395.000 billetter. Den Hollywood-producerede film er ikke alene populær blandt det franske publikum - også blandt de toneangivende dagblade er der enighed om, at "Drive" er en succes. 

Le Monde beskriver filmen som en "elektrisk, romantisk tusmørkefilm" og hæfter sig ved, at "Drive" er Nicolas Winding Refns første Hollywood-film, som tilmed har bragt ham op i topklasse.

Le Figaro kalder filmen "En thriller i fjerde gear" og fremhæver særligt Ryan Goslings intense personkarakteristik og Refns filmiske bevidsthed: "Den danske filmentusiatist kender sine klassikere af Michael Mann, Peter Yates og Martin Scorsese og genfortolker dem med klasse og adrenalin."  

Filmen har i USA allerede solgt billetter for mere end 30 millioner USD.

Tags: Drive