Drømmen om Maremma

PREMIERE. Jannik Splidsboel følger i dokumentarfilmen "Drømmen om Maremma" en række særegne karakterer i en lille og fredelig oase i et toscanske landskab, truet af store forandringer. Filmen kan ses i Vester Vov Vov i København, Øst For Paradis i Aarhus og Ringkøbing Biograf.

I det sydvestlige Toscana i Italien ligger Maremma. Området er beboet af bønder, men byboerne har kastet deres kærlighed på det smukke landskab, og den økonomiske krise  har presset bønderne til at sælge huse fra til de nye indflyttere. Markerne tilhører stadig bønderne, og for at undgå konkurs indgår de aftaler med en stor solenergiproducent om at leje jorden ud til kæmpe solcelle-farme. Det kan skabe nye arbejdspladser i et økonomisk udsat område. Men det smukke landskab og byboernes drømme om at omdanne deres huse til idylliske bed and breakfasts er truet. Fronterne trækkes op, og en bitter konflikt opstår i det lille lokalsamfund.

"Drømmen om Maremma" er en beretning om en lille og fredelig oase i et toscanske landskab, som er truet af stor forandring, men filmen er også et møde med en række særegne karakterer.

Giuliana på 75 bor på sin forfaldne herregård, som hun kalder slottet. Hun bryder sig ikke om forandring og harcelerer over alt og alle, mens hun nidkært vogter over sin berømte kunstmalerfars skildringer af det naturskønne område. Bondemanden Mariano, også 75, passer sine får og tænker på sine efterkommeres mulighed for at overhovedet at overleve med et landbrug, der snart hører fortiden til. Hans søn Bernardino, som også lever stærkt forarmet, er træt af livet som fårehyrde og håber på at skifte deres 600 får ud med solpaneler og en solid indtægt.

Jannik Splidsboel, der er bosat i Danmark og Italien, har blandt andet instrueret Berlin-deltageren "How Are You" om kunsterduoen Elmgreen og Dragset.

"Drømmen om Maremma" havde stor succes i Sverige, med ti uger i biograferne og en høj placering på den svenske kritikerliste. Filmen er produceret af Mantaray Film i Sverige og koproduceret af danske Basmati Film. Den er lanceringsstøttet af Det Danske Filminstitut. Længde: 70 minutter.

"Drømmen om Maremma" på Facebook  

Trailer