Dyst om bedste cross-media i London

UD AF BOKSEN. Onsdag den 12. oktober skal ni cross-media-projekter pitche sig til en sejr på verdens eneste deciderede cross-media forum, hvor skabere kan møde nysgerrige investorer. Danske "Cloud Chamber", produceret af Trier's mangeårige producer Vibeke Windeløv, er med i konkurrencen.

Mere end 800 mediefolk, kreative skabere og investorer mødes i denne uge til et firedages cross-media forum i London. Her kan de udforske nye historieformater og forretningsmodeller på tværs af digitale platforme, og her kan lægmænd og professionelle stifte bekendtskab med nogle af de hotteste talenter inden for cross-media produktion.

En af forummets store attraktioner er Pixel Pitch: Ni cross-media projekter kæmper om prisen på 6.000 engelske pund for bedste pitch af et cross-media projekt over for branchens sværeste dommere, nemlig dem der skal smide penge efter ideerne: indkøbere, investorer og kreative partnere fra alverdens fonde, tv-stationer og web-medier. 

Menneskeheden skal reddes

Et af de ni projekter er det danske, DFI-støttede "Cloud Chamber", produceret af Vibeke Windeløv og instrueret af Christian Fonnesbech. Projektet er en science fiction-fortælling, der inddrager web og mobile platforme, og hvor spillere skal samarbejde om at afdække den historie, som har ført en ung videnskabskvinde til at forråde sig selv og sin familie for at redde menneskeheden fra undergang.

"'Cloud Chamber' er et af de mest ambitiøse cross-media projekter i Danmark," siger Jakob Høgel, kunstnerisk leder på talentstøtteordningen New Danish Screen under DFI, der har givet støtte til udvikling og produktion. Støtten ligger fint i tråd med den filmpolitiske ambition om at udvide fokus til nye platforme og genrer, fortæller Høgel.

"Vi støtter produktionen af første sæson ud af fire," siger han. "Men som altid med interaktive projekter er de bestemt af brugernes interesser og påvirkning undervejs. Hvordan de resterende sæsoner og finansieringen af dem udvikler sig, må vi derfor vente at se." 

Globalt forum

"Vores ønske er selvfølgelig, at 'Cloud Chamber' bliver et oplevelsesunivers, der kommer bredt ud internationalt," siger Jakob Høgel. "Derfor er det en stor ære for projektet at være udvalgt til konkurrencen i London, fordi det er et globalt forum. Her er cremen af cross-media branchen samlet."

"Og det er her," tilføjer Høgel, "at den virkelig interessante diskussion om cross-media finder sted. Det er jo en oplevelsesform i sin vorden. Hvad betyder den for branchen? Hvad er egentlig godt cross-media? Ikke mindst derfor er London-forummet en vigtig begivenhed."

The Cross-Media Forum er arrangeret i samarbejde med London Film Festival og finder sted på the British Film Institute 11.-14. oktober for femte gang. Forummet afholdes af Power to the Pixel, en af pionererne på cross-media-feltet.

Simon Løvind, redaktør for Spilordningen på Det Danske Filminstitut, er blandt juryen på Pixel Pitch.

www.powertothepixel.com
The Cross-Media Forum 11.-14. oktober   

Læs også

Pixel Jam 2011
Udviklingstræf for cross-media på Det Danske Filminstitut.
Afholdes næste gang 2.-5. november.