"Efter brylluppet" indstillet til Oscar-nominering

Susanne Biers "Efter brylluppet" bliver den danske deltager i kapløbet om Oscar-nomineringen 2007 i kategorien "Best Foreign Language Film" (bedste ikke-engelsksprogede film). Det er en branchekomité bestående af repræsentanter for den danske filmbranche og Det Danske Filminstitut, der har indstillet filmen.

"Efter brylluppet", der er produceret af Zentropa Productions ved producer Sisse Graum Jørgensen, blev i foråret set af 400.000 i de danske biografer.

Biers film havde international festivalpremiere på den prestigefyldte Toronto International Film Festival i Canada (7.-16. september), hvor den blev modtaget med begejstring af det nordamerikanske publikum, og den er allerede sikret distribution i USA.

Filmen er netop blevet nomineret til Nordisk Råds Filmpris og indstillet af Det Europæiske Filmakademi til European Film Awards nominering.

Susanne Bier har tidligere instrueret en række store danske spillefilm, blandt andet "Brødre" (2004), "Elsker dig for evigt" (2002) og "Den eneste ene" (1999). Bier har i de senere år opnået international anerkendelse og er i øjeblikket instruktør på den Hollywood-producerede spillefilm "Things We Lost in the Fire" med bl.a. Halle Berry og Benicio Del Toro.

Ligesom Biers to foregående film er "Efter brylluppet" skrevet sammen med Anders Thomas Jensen, der er en af de mest anvendte manuskriptforfattere i dansk film, og som står bag nogle af de senere års store succeser. Anders Thomas Jensen har tidligere vundet en Oscar for kortfilmen "Valgaften" i 1999 og har desuden været nomineret med kortfilmene "Ernst & Lyset" i 1997 og "Wolfgang" i 1998.

Hver nation kan indstille én film til Oscar-nominering i kategorien "Best Foreign Language Film". Filmene vurderes derefter af en komité fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences, der endeligt nominerer de fem bedste film. Nomineringerne offentliggøres i den 23. januar, og selve Oscar-kåringen finder sted den 25. februar.

Danmark har tidligere vundet Oscars i denne kategori med Gabriels Axels "Babettes gæstebud" i 1988 og Bille Augusts "Pelle Erobreren" i 1989.

Afgørelsen om den danske indstilling til Oscar-nomineringen i 2007 er truffet af en branchekomité bestående af filminstruktør Michael W. Horsten, filmproducent Tivi Magnusson, filmkritiker Morten Piil, biografdirektør Kim Foss, administrerende direktør for Det Danske Filminstitut Henning Camre, områdedirektør for Distribution & Formidling Anders Geertsen (Det Danske Filminstitut), samt lanceringschef Pernille Munk Skydsgaard (Det Danske Filminstitut).

DFI fact sheet: "Efter brylluppet"
Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Oscar-uddeling): www.oscars.org

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut Henning Camre, 3374 3501, camre@dfi.dk Anders Geertsen, 3374 3550, andersg@dfi.dk