"Efter brylluppet" og "Offscreen" nomineret til Nordisk Råds Filmpris

Susanne Biers "Efter brylluppet" og Christoffer Boes "Offscreen" er blandt de ti nominerede film til Nordisk Råds Filmpris 2006, der uddeles i forbindelse med Nordisk Råds session i København den 1. november. Blandt de nominerede film er desuden tre dansk koproducerede film, den islandske "Blodbånd" af Árni Ólafur Ásgeirsson samt de svenske "Zozo" af Josef Fares og "Mund til mund" af Björn Runge.

To film fra hvert land er udvalgt af en bedømmelseskomité med medlemmer fra Sverige, Danmark, Island, Finland og Norge, og samme komité udpeger vinderen. Filmprisen på 350.000 kroner uddeles til en film, som "er forankret i den nordiske kulturkreds og har artistisk originalitet, der forener filmens mange elementer til et helstøbt værk". Prisen deles ligeligt mellem instruktør, manuskriptforfatter og producent.

"Efter brylluppet" har manuskript af Anders Thomas Jensen og er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra fra Det Danske Filminstitut. Christoffer Boe og Nicolas Bro står bag "Offscreen", der er produceret af Tine Grew Pfeiffer for Alphaville Pictures Copenhagen ApS under støtteordningen New Danish Screen.

De danske medlemmer af bedømmelseskomitéen er lektor Anne Jerslev fra Københavns Universitet, forfatter og filmkritiker Bo Green Jensen fra Weekendavisen samt forfatter og filmkritiker Morten Piil fra Information som suppleant.

Nordisk Råds Filmpris blev sidste år opløftet til en årlig begivenhed svarende til Rådets Litteraturpris og Musikpris. I 2005 gik prisen til "Drabet" instrueret af Per Fly med manuskript af Kim Leona, Per Fly, Dorte Høgh og Mogens Rukov, og produceret af Ib Tardini for Zentropa.

De nominerede film Nordisk Råds Filmpris DFI fact sheet: "Efter brylluppet" DFI fact sheet: "Offscreen"

For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske FilminstitutLars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 3374 3559