Ekko aflæser nye signaler i dansk film

Billede til artiklen Ekko aflæser nye signaler i dansk filmDet nye nummer af Ekko er på gaden onsdag den 13. august med et væld af spændende artikler.

Temaet i Ekko #42 er "Nye signaler i dansk film": Kunstnerisk leder af New Danish Screen Jakob Høgel interviewes af Christian Monggaard, kritikeren Morten Piil har set 35 film fra New Danish Screen, fire yngre spillefilmsdebuterende kvinder taler om ligestilling, og Jakob Stegelmann tager pulsen på Filmskolens animationslinje.

Ekko har også taget bestik af den danske filmbranche, som den ser ud lige nu: Hvem er de 25 mest magtfulde personer i branchen.

DR's nye filmprogram, som har premiere den 15. september, præsenteres i et interview med den nye vært, 35-årige Mikkel Munch-Fals, lovende filminstruktør og Robert-vinder, der "tager en time-out for at blive anmelder."

Ekko har besøgt den 65-årige instruktør Mike Leigh, der er kendt for sin arbejdsmetode, hvor manuskript og karakterer udvikles sammen med skuespillerholdet. Troede man da. For nu afslører Leigh, der er aktuel med "Happy-Go-Lucky", at: "Der er ingen Mike Leigh-metode".

Bliv også klogere på Batmans oprindelse, thriller-genren i dansk film, alfahannerne i Filmbyen og på franske og italienske film, der markerede sig under årets Cannes Festival.

Endnu en god grund til at få fingre i Ekko #42 er den dvd, der følger med magasinet. Dvd'en byder på en sjælden lejlighed til at se 12 udvalgte afgangsfilm fra animationslinjen på Den Danske Filmskole. Tre af filmene er fra det seneste hold, der afsluttede i juni. De ni andre film er nogle af de mest omtalte danske animationer, som de seneste år har deltaget på store filmfestivaler.

Ekko #42 kan købes over hele landet.

Læs mere på www.ekkofilm.dk