Ekko Shortlist Awards

TALENTPRIS. Ekko Shortlist Awards 2014 bliver afholdt den 21. november. Der er 10 nominerede film og 14 priser. Med hovedprisen følger 25.000 kr. 

Ekko Shortlist er en hitliste for kortfilm, der har til formål at give opmærksomhed til dansk films lysende talenter. Hver uge udvælger redaktionen på Filmmagasinet Ekko boblere, som kan stemmes ind blandt de ti film på hitlisten. Filmene bliver rangeret efter antallet af visninger og de stjerner, de har fået af brugerne.

Ekko Shortlist gik i luften den 15. april 2013, og de ti film, der siden da har klaret sig bedst på hitlisten, er i år blevet nomineret til Ekko Shortlist Awards. Her vil Ekko den 21. november kåre landets største filmtalenter, og hovedprisen, Shortlist Prisen, kaster 25.000 kr. af sig. En jury med blandt andre instruktør Janus Metz, skuespiller Danica Curcic og fotograf Manuel Claro vælger vinderen.

Desuden har juryen udvalgt fem nominerede i tolv forskellige kategorier, blandt andet bedste manuskript, bedste fotografering og bedste lyddesign. Brugerne kan fra i dag og frem til 14. november kl. 12 stemme på deres favoritter i de tolv kategorier og dermed være med til at bestemme de endelige vindere. Juryen stemmer nemlig også, og de to stemmeafgivninger tæller hver med 50%.

Der kan også stemmes på filmene til en Publikum Pris på filmmagasinets website. 

De nominerede film

De ti kortfilm bliver af Ekko beskrevet som et farverigt udvalg, der både viser det høje niveau og den store spændvidde i undergrunden. De nominerede film er:

1. "Mælk" af Paw Høvsgaard
2. "Ladyboy" af Aske Bang
3. "Dirtbusters" af René Odgaard

4. "In absentia" af David Metz
5. "Lækre til vi dør" af Marie Grahtø Sørensen
6. "Ud, spring over, ind" af Thomas Daneskov
7. "Venus" af Tor Fruergaard
8. "Blodbrødre" af Stefan Kjær Olsen
9. "Goutte d'Or" af Christophe Peladan
10. "No Exit 2 – Rise Against" af Jesper Isaksen

Du kan læse mere om de nominerede film på Ekkos website.

Filmværkstedet har givet produktionsstøtte til "Ladyboy", "In absentia", "Lækre til vi dør" og "Ud, spring over, ind". "Goutte d'Or" har modtaget Færdiggørelsesstøtte.

Tid: 21. november kl. 20
Sted: Øksnehallens Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V
Billetter: 110 kr. Bestil online