Ekko Shortlist Awards fejrer kortfilmen

KORTFILM. Året igennem synliggør Ekko Shortlist danske kortfilm, og for tredje år i træk fejrer Ekko Shortlist Awards et udvalg af dem, når showet løber af stablen den 26. november. I en kort Q&A fortæller instruktør Annika Berg om potentialet ved Ekko Shortlist.

Med Ekko Shortlist ønsker Filmmagasinet Ekko at slå et slag for kortfilmkunst og talentmassen i Danmark. Året igennem føjes film til listen, som brugernes bedømmelser rangerer i en løbende top-10. For tredje år fejrer Ekko Shortlist Awards kortfilmene. I år finder festlighederne sted den 26. november på Bremen i København.

Læs mere om Ekko Shortlist og se alle filmene.

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards fandt sted for første gang i 2014. 

Året igennem har Ekko en liste med kortfilm, som rangeres efter antallet af visninger og brugernes vurderinger. 

Top-15 fra denne liste nomineres til Shortlist Prisen, som afgøres af en jury, og Publikums Prisen, som brugerne stemmer om.

Derudover har juryen nomineret fem film i 11 kategorier, af de mere end 100 film der er tilføjet til Ekko Shortlist siden oktober 2015, som publikum også har kunnet stemme på frem til 21. november.

Årets jury består af en række fremtrædende filmfolk som Tuva Nuvotny, Rasmus Heisterberg, Jakob Stegelmann, Claus Christensen, David Dencik, Mira Jargil, Anders Østergaard, Sturla Brandth Grøvlen, Morten Green, Mia Stensgaard, Katrine Hornstrup Yde og Theis Schmidt.

Priserne overrækkes ved Ekko Shortlist Award-showet, som afholdes den 26. november i Bremen Teater, med Lasse Rimmer som vært.

Køb billet til showet.

Ekko Shortlist og Shortlist Awards har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Annika Bergs afgangsfilm fra Filmskolen "Sia" er er en af tre film med flest nomineringer til Ekko Shortlist Awards. Filmen er nomineret for bedste fiktion, fotografering, scenografi, lyddesign og originale musik.

I knivskarpe farver viser filmen en dag i den ældre kvinde Sigrids liv: Hun står op, fodrer sin kat og papegøje, har veninder på besøg til kaffe og fortæller om sin barndom på Amager.

Q&A med Annika Berg

 

Hvad kan Ekko Shortlist gøre for kortfilm som din?

 

Annika Berg: Ekko Shortlist kan eksponere kortfilm - giv kortfilm et publikum. 

 

På hvilken måde mener du at Ekko Shortlist Awards er med til at fremme talentudviklingen i dansk film?

 

Annika Berg: Jeg tror faktisk, blot det handler om, at den platform, som hermed er skabt for kortfilmen, er enormt sund for underskoven og udviklingen af dansk film. Film er meget mere end blot spillefilm, og det er af stor betydning, der er kommet et fokus på dette. 

 

Din film er blandt de tre med flest nomineringer – er der en af de fem, der er særligt betydningsfuld for dig?

 

Annika Berg: Egentlig ikke. For mig er filmen (og de fleste film) en helhed. Alt påvirker hinanden. Lyddesignet understreger klipningen, fotografiet indrammer scenografien osv. Det som betyder mest for mig er, at mit holds hårde arbejde bliver set og anerkendt.

Læs mere om Annika Berg og "Sia" i et portræt, foretaget anledning af hendes afgang fra Filmskolen i 2015.

Se filmen i fuld længde.