Ekko Shortlist Awards hylder danske kortfilm

EKKO SHORTLIST. Igen i år hylder Filmmagasinet Ekko talenterne bag de bedste danske kortfilm ved Ekko Shortlist Awards. Billetsalget er i gang.

Den 21. november lægger Bremen Teater igen i år hus til årets Ekko Shortlist Awards, hvor tretten priser skal uddeles til de bedste danske kortfilm, der er kommet på Ekko Shortlist i løbet af det seneste år.

Vinderne af priserne bliver valgt af en jury bestående af professionelle filmfolk og brugerne af Ekko Shortlist, der kan gå ind og stemme på deres favoritter. 

Dette er i år blevet endnu nemmere med Ekko Shortlist appen, hvor brugerne nemt kan gå ind og se kortfilmene, stemme på deres favoritter og oprette egne lister. Brugerne kan stemme på deres favoritter frem til en uge før showet.

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards er Filmmagasinet Ekkos årlige prisuddeling til årets bedste danske kortfilm. Kriterierne for filmene er:

  • Filmen skal være dansk, det vil sige have instruktør, der er dansk eller bosat i Danmark, og/eller have en dansk    producent. Den behøver ikke være dansksproget.
  • Filmen må højst vare 45 minutter.
  • Filmen må ikke være mere end fem år gammel.

Grundet corona-restriktioner er der et begrænset antal pladser til årets Ekko Shortlist Awards.

Ifølge Louise Haugstrup Jensen, lanceringskonsulent på Filminstituttet, fungerer Ekko Shortlist og den tilhørende prisuddeling som et væsentligt vindue for danske filmtalenter:

”Ekko Shortlist Awards er en fejring af både talenterne og det korte filmformat. Der bliver i Danmark hvert år produceret en masse spændende og kunstnerisk stærke kortfilm hovedsagelig af nye talenter, og de har ikke rigtigt andre platforme, hvorfra de kan nå et publikum i det nuværende medielandskab. Ekko Shortlist og den årlige prisuddeling udfylder derfor en unik rolle i forhold til at sikre distribution af og opmærksomhed omkring danske kortfilm.”

Der kan stadig købes billetter til årets Ekko Shortlist Awards, som grundet corona-restriktioner har et begrænset antal pladser.

Ekko Shortlist App

I 2020 lancerede Ekko Shortlist sin egen app. På denne kan brugerne se kortfilm, give dem stjerner og lave sin egen personlige liste med deres favoritter.

Appen er gratis at downloade og kan hentes i App Store og Google Play.