Ekspeditionen til verdens ende på DR2 i aften

TV-PREMIERE. "Ekspeditionen til verdens ende" bliver vist i aften på DR2 Dokumania kl. 20.30. Daniel Denciks dokumentarfilm havde DOXBIO-premiere i februar i år.

"Ekspeditionen til Verdens Ende" er en film om verdens opståen, menneskets undergang og livets fortsættelse, når mennesket ikke er her længere. Filmens ramme er fortællingen om ekspeditionsskibet Activs rejse til verdens fjordsystemer i det nordøstligste Grønland, hvor kun en håndfuld mennesker tidligere har sat deres fod. Stadig større områder bliver fritlagt, når isen smelter og for første gang nogensinde vover et filmhold sig derind. Med samme forundring som tidligere tiders opdagelsesrejsende stævner en gruppe videnskabsmænd og kunstnere ud i mennesketomme landskaber, hvor kloden ligger skræmmende i sin reneste form. Ekspeditionen bliver et møde med de mekanismer, der peger hen imod en udvikling, hvor civilisationen vil stå tilbage som et kort tidsglimt mellem to istider. I en gravalvorlig komedie ser Moder Jord på mennesket, og hvordan mennesket forvalter sin eksistens på jorden.

Filmen er instrueret af Daniel Dencik og produceret af Michael Haslund-Christensen for Haslund Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen sendes i aften på DR2 kl. 20.30

Trailer