Eliten og Virgin Mountain vinder på PIX

CPH PIX. Thomas Daneskovs "Eliten" vandt talentkonkurrencen, mens Dagur Káris "Virgin Mountain" modtog Politikens Publikumspris, da CPH PIX' konkurrencer blev afgjort i fredags.

Hovedkonkurrencen New Talent Grand Pix blev for første gang nogensinde vundet af en dansk instruktør. Det var den unge spillefilmsdebuterende instruktør Thomas Daneskov, der for filmen "Eliten" kunne tage prisen og de tilhørende 10.000 euro med hjem.

"Juryen er glad for at opdage en dybt personlig, relevant og moderne stemme på den danske filmscene," udtaler de tre jurymedlemmer, den amerikanske Alex Ross Perry, brasilianske Gabe Klinger og danske Katrine Wiedemann om vinderfilmen.

Dagur Káris "Virgin Mountain" modtog Politikens Publikumspris. I denne kategori havde publikum stemt blandt elleve film og årets vinder blev dermed Káris film, om 43-årige Fusi, der stadig bor hjemme hos sin mor.

Special Mention og bedste naturfilm

Den danske instruktør Anna Sofie Hartmann modtog en Special Mention for spillefilmen "Limbo", der fortæller om den unge Sara fra Nakskov, der forelsker sig i sin lærer.

Som noget nyt har CPH PIX i samarbejde med DR i år givet alle muligheden for at dyste i konkurrencen om bedste naturfilm. Det eneste krav var, at filmene skulle vare 30-60 sekunder. Både en juryvinder og en publikumvinder er fundet.

Juryen, der bestod af Per Fly, Maria Månson og Jacob Neiiendam, fandt deres favorit, som blev Assa Rytter Jensen og Jo Ann Lyngklip Kyhlensø og kan ses på  DR's hjemmeside.

Publikumsfavoritten blev Simon Herbst. Filmen kan ses youtube.

CPH PIX fortsætter indtil 22. april. 

Find programmet til CPH PIX.

Tags: CPH PIX 2015