En dans på roser

Ulrich Thomsen og Sonja Richter har hovedrollerne, når Simon Staho til sommer indleder optagelser til "En dans på roser", en musical om den helt store kærlighed.

Filminstruktøren Simon Staho, der har høstet anerkendelse for film som "Dag og nat", "Daisy Diamond" og "Himlens hjerte", kaster sig nu ud i den musikalske og melodramatiske fortælling om livets store kærlighed – den slags der aldrig ruster.

I "En dans på roser" vender Jakob tilbage til sin barndomsby. Her møder han for første gang i 25 år sin ungdomskæreste – og måske sit livs eneste ægte kærlighed. Også for Johanna, der nu er gift med byens præst, får mødet med Jakob en stor følelsesmæssig betydning, og hun tvinges til at træffe en næsten urimelig og smertefuld beslutning, som kan få uoverskuelige konsekvenser.

De to forelskede spilles af Ulrich Thomsen og Sonja Richter, og Peter Plaugborg har rollen som ægtemanden.

Ligesom det er tilfældet i Simon Stahos kommende film "Magi i luften", der får premiere den 23. juni, får musik og dans en helt afgørende rolle i "En dans på roser". Musikken arrangeres af Jonas Struck, tidligere komponist og guitarist i Swan Lee, og dansen koreograferes af instruktør og koreograf, Niclas Bendixen.

Simon Staho og Peter Birro har skrevet manuskript, og Jonas Frederiksen producerer for Zentropa. Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte på 6,9 mio. kr. ved Molly Malene Stensgaard.

Filmen begynder optagelser i sommeren 2011 med forventet biografpremiere i 2012.