En fortsat voksende succes

CPH:DOX har endnu engang slået sine egne tilskuerrekorder. Mere end 45.000 gæster besøgte festivalen.

CPH:DOX har igen slået sine egne rekorder i, hvad angår besøgstal. 45.400 gæster besøgte festivalen i 2010. CPH:DOX har dermed for alvor markeret sig på verdenskortet som én af de vigtigste dokumentarfilmfestivaler.

Siden det første år i 2003 er CPH:DOX konstant vokset, og festivalen har nu slået sit navn fast som én af Europas største og vigtigste dokumentarfilmbegivenheder.

Billetsalg 2003-2010

doxbilletsalg

Den mest sete film

De danske film klarede sig rigtigt godt på festivalen. Jørgens Leths "Det erotiske menneske" blev festivalens mest sete film, og Eva Mulvads IDFA-aktuelle "Det lette liv" blev festivalens tredje mest sete film.

Top 10

1. Det Erotiske Menneske
2. I'm Still Here
3. The Good Life
4. Inside Job
5. The Promise
6. Lemmy
7. Freakonomics
8. Detroit Wild City
9. Enjoy Poverty
10. Le Quattro Volte

Festivalendirektør Tine Fischer udtaler i en pressemeddelelse: "Det er en kæmpe glæde for os, at dokumentarfilmen for alvor har fået så stor gennemslagskraft publikumsmæssigt. Genren er i en rivende udvikling, og set fra mit perspektiv er der ikke nogen tvivl om, at det er dokumentarfilmen, der i de kommende år kommer til at sætte dagsordenen for nytænkning og udvikling i både det nationale og internationale filmmiljø".

Tags: CPH:DOX 2010