En kongelig affære slår internationale rekorder

INTERNATIONALT. Nikolaj Arcels "En kongelig affære" er den mest sete dansksprogede film nogensinde i Storbritannien og Australien.

Nikolaj Arcels historiske drama "En kongelig affære" har fået godt fat internationalt og er senest braget igennem i Storbritannien og Australien. I begge lande er filmen på ganske få uger blevet den mest sete dansksprogede film i biografen nogensinde. I Australien har den indtjent $500.000 og slået succeser som "Italiensk for begyndere" og "Efter Brylluppet", og i Storbritannien har den på kun fire uger overgået de til dato største dansksprogede succeser "Festen", "Idioterne" og "Mifunes sidste sang".

Herhjemme har "En kongelig affære" for længst rundet en halv million solgte billetter og er i alt solgt til 78 lande over hele verden. Til november har filmen premiere i USA, hvor den bliver distribueret af Magnolia.

Udover det flotte salg er anmelderne i begge lande også begejstrede. På det internationale filmsite Rotten Tomatoes, der sammenholder engelsksprogede anmeldelser, scorer filmen ekstraordinært højt med 96 %, hvilket betyder at 22 ud af 23 anmeldelser er positive.

"En kongelig affære" er produceret af Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.