En ny generation af Far til fire

PREMIERE. Når "Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage" har premiere den 6. februar, bliver det med helt nye folk både foran og bag kameraet. "Det nye cast bidrager med at få det hele til at blomstre," siger filmens producer Henrik Møller-Sørensen.

Siden den første af de nye "Far til fire"-film ("Far til fire – gi'r aldrig op!") i 2005 ramte de danske biografer, har det danske publikum igennem seks film kunne følge Niels Olsen som den kærlige men klodsede Far, Jess Ingerslev som Onkel Anders og Kasper Kesje som krøltoppen Lille Per.  

Men når "Far til fire" vender tilbage til det store lærred, bliver det med et helt nyt hold både foran og bag kameraet. Giacomo Campeotto har instrueret filmen, der har Jesper Asholt i rollen som Far og Bodil Jørgensen som en excentrisk Fru Sejersen, mens Kurt Ravn kan ses i en dobbeltrolle som både Onkel Anders og hans gnavne tvillingebror Sofus fra Australien. Foruden et helt nyt hold af børneskuespillere.

Ifølge producer Henrik Møller-Sørensen, der har produceret alle de nye "Far til fire"-film, gav det sig selv. Kasper Kesje havde vokset sig for stor til rollen som Lille Per, og Henrik Møller-Sørensen besluttede sig derfor for at skifte hele holdet ud. 

"Vi kan jo ikke have, at den samme far lige pludselig har fået nye børn."

Nyt hold – ny film

I "Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage" tager hele familien på dyrskue for at hjælpe Onkel Sofus fra Australien med at vinde en prestigefyldt malkekonkurrence. Men det er hårdt arbejde, når præmiekoen ikke giver mælk, og Sofus viser sig at være en sur, krævende mand, der trænger til at lære lidt om, hvordan man opfører sig i en rigtig familie.

Henrik Møller-Sørensen har høje forventninger til filmen, der på mange områder adskiller sig fra de tidligere film.

"I stedet for f.eks. at finde en ny komiker til rollen som Far, har vi valgt en skuespiller som Jesper Asholt, der er knap så pjattet og mere underspillet. Det pjattede har vi så overladt til Onkel Anders."

Han peger på, at Jesper Asholt i rollen som den runde, kærlige og altomfavnende far minder mere om Ib Schønberg, der spillede faren i de oprindelige "Far til fire"-film. Henrik Møller Sørensen har samtidig forsøgt at ramme en humor, som tiltaler både børn og voksne, og her spiller især Bodil Jørgensen en vigtig rolle.

"Bodil Jørgensen er helt sikkert en af dem, vi gerne vil bruge til at slå en klo i de voksne. De er jo helt pjattede med hende, især efter 'Rytteriet'. Men faktisk viser vores test-screenings, at hun er én, der både får voksne og børn til at grine," siger Henrik Møller-Sørensen og fortsætter:

"Vi har nogle af de bedste danske skuespillere, og så skal vi ikke glemme børnene, som gør det rigtig godt. De bidrager hver især med nogle facetter, der får det til at blomstre, og som gør det interessant at se på. Og det var nødvendigt for at lave endnu en film." 

"Så længe, der er et publikum, bliver vi ved"

Indtil videre er der planlagt i alt tre film med den nye besætning. Med syv film i bagagen samt de otte oprindelige film instrueret af Alice O'Fredericks, er det efterhånden en udfordring at finde på nye eventyr til familien "Far til fire".

"Når vi skal finde en ny historie, er det hele tiden med øje på, hvad vi har lavet tidligere, men også f.eks. hvad de laver på 'Min søsters børn'. Der er efterhånden lavet mange af den slags film, så man skal passe på ikke at lave en historie, der er blevet lavet før," siger Henrik Møller-Sørensen.  

Men hvorfor i det hele taget fortsætte med at lave film fra det folkekære filmunivers?

"Når vi gider arbejde så længe med det samme univers, er det jo også fordi, vi føler, at vi får en god feedback fra både publikum og biograferne. Så længe vi synes, det er sjovt at lave, og så længe der er et publikum, bliver vi ved." siger Henrik Møller-Sørensen.

"Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage" har premiere den 6. februar. Filmen er produceret af Henrik Møller-Sørensen og Marcella Dichmann for ASA Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer