En ny medieaftale er landet

MEDIEAFTALE. Filminstituttets direktør, Claus Ladegaard, modtager den nye medieaftale for 2022-2025 med stor begejstring.

Lørdag blev den nye medieaftale offentliggjort. Fra Filminstituttets direktør, Claus Ladegaard, bliver den modtaget med stor begejstring. Han siger:

"Det er en rigtig god aftale, der er landet i dag. Det, at de kommercielle streamingtjenester nu forpligtes på at bidrage til produktionen af dansk indhold, er simpelthen en milepæl i forhold til fremtidssikringen af dansk film.

Det betyder ikke kun, at vi kan lave flere film; det betyder også, at vi kan lave mere ambitiøse film, og at vi kan intensivere indsatsen for at lave indhold til de målgrupper, der i dag er svære at nå. Med den nye aftale er der på den måde taget et afgørende skridt i retning af at sikre både den produktionsvolumen og det kvalitetsniveau, der ligger til grund for dansk films styrkeposition.

Kontakt

Claus Ladegaard
Adm. direktør
Tlf. +45 4032 6212
clausl@dfi.dk

En anden rigtig god nyhed er, at Tv-stationernes investering i dansk film skal øges. Og så er vi super glade for den forøgelse og modernisering af Public Service Puljen, som også ligger i aftalen

Stor tak til kulturministeren og aftalepartierne for en ambitiøs medieaftale, der reelt vil gøre en forskel for fremtiden for dansk kvalitetsindhold."

Læs aftaleteksten på Kulturministeriets hjemmeside

Tags: